Bondscoach Wim van Zwam heeft Yassin Ayoub opgenomen in de definitieve selectie van Oranje O19 voor de oefenduels tegen Tsjechië en Kroatië. Voor Ayoub is het de eerste keer dat hij deel uitmaakt van het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar. De talentvolle middenvelder kwam eerder uit voor Oranje O18 en Oranje O17. Met het Nederlands Elftal O17 werd hij in 2011 Europees kampioen, door de leeftijdsgenoten van Duitsland met 5-2 te verslaan.

“Ik ben blij dat ik weer bij de selectie van een oranje jeugdelftal zit”, zegt Ayoub over zijn selectie. “Ik ben nu eindelijk volledig fit na mijn langdurige blessure (kuitbeenbreuk, red.) die ik aan het begin van de voorbereiding op dit seizoen opliep. Omdat ik daardoor nog niet zoveel wedstrijden kon spelen, duurde het zo lang voordat ik weer werd opgeroepen voor Oranje. Ik ben blij dat ik de kans krijg om me weer te bewijzen. Onderdeel uitmaken van de beste spelers van mijn leeftijd helpt mij om beter te worden. Je speelt dan tenslotte ook tegen de beste spelers van andere landen”, laat Yassin Ayoub weten naar aanleiding van zijn selectie.

De oranje-talenten onder 19 jaar oefenen op 21 maart op het veld van Kozakken Boys in Werkendam tegen Tsjechië. Op 25 maart spelen zij in Zagreb tegen Kroatië.