Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen PSV O19 op het programma. Eerder, in december 2012, werd deze partij afgelast vanwege het overlijden van grensrechter Nieuwenhuizen uit Almere.

In de eerste helft kon FC Utrecht O19 met PSV O19 meekomen, maar daar was het dan ook wel mee gezegd. Het duurde echter tot in de 22e minuut voordat er een echte kans kon worden genoteerd voor de Utrechter. Gyrano Kerk soleerde zich helemaal het strafschopgebied van PSV in, om daar uit te halen. Maar omdat de ruimte werd dichtgelopen smoorde zijn schot. Even later was het PSV dat op voorsprong kwam. Een lang onderweg zijnde voorzet zorgde voor verwarring in de Utrechtse defensie. PSV’s Albi Muzaqi profiteerde dankbaar en werkte de bal achter doelman Schaap. Zo vervolgde de eerste helft, waarin Utrecht weinig tot niets kon uitrichten en PSV verder niet tot scoren kwam.

In de rust gaf trainer Robin Pronk nogmaals de accenten aan waar zijn spelers rekening mee moesten houden. Hij stuurde zijn spelers de tweede helft in met de opdracht op jacht te gaan naar de aansluiting om zo de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Maar dat liep anders. Want al na 2 minuten spelen was het Rai Vloet die de Eindhovenaren op een 2-0 voorsprong zette. En ook nu weer dankzij matig verdedigend werk aan Utrechtse kant. Daarmee was het lot voor vanmiddag eigenlijk al bezegeld. Kon Utrecht daar dan helemaal niets tegenover zetten? Nee, niet veel. De intensties waren natuurlijk goed, maar het team had het vanmiddag niet echt. Er waren mogelijkheden en er was een enkele kans. Romano van der Stoep schiet goed in, maar doelman Bertrams stond in de weg. En ver in de 2e helft, toen PSV al op 3-0 was gekomen via Moussa Sanoh, dacht Gyrano Kerk dezelfde Bertrams te kunnen verschalken met een fraaie boogbal. Maar deze ging jammer genoeg voorlangs.

Robin Pronk: “Vandaag was het er even niet. Over het geheel genomen konden we voetballend tot op de helft van de tegenstander redelijk meekomen, maar kwamen we verder dan werd het te zwak uitgespeeld door onze voorwaartsen. Jammer, maar het levert wel weer leermomenten op waar we ons voordeel mee moeten doen.”

PSV A1 – FC Utrecht O19 (A1)   3-0 (1-0)

FC Utrecht:Jaimy Schaap, Ralph Owusu, Jerry Geurtsen, Aleksandar Bjelica, Gabriel Bonsu, Nassir el Aissati, Gyrano Kerk, Sean Klaiber (85. Sten Admiraal), Cedric Badjeck ( 46. Hamza Boukhari) Romano van der Stoep, Daniel van Son (80. Ayoub Boubakari)