Dinsdagmiddag speelt FC Utrecht O19 de kwartfinale van de beker tegen FC Groningen/Cambuur A1. De wedstrijd zou aanvankelijk eerder worden gespeeld, maar vanwege de winterse omstandigheden kon deze toen niet doorgaan. Vorig jaar bereikte de A1 de halve finale van de beker en dat wil de ploeg ook dit jaar weer bereiken.

In de competitie kwamen de ploegen elkaar al twee keer tegen. FC Utrecht O19 won beide ontmoetingen. In Groningen werd het 0-2 en op het eigen Sportcomplex Zoudenbalch eindigde de wedstrijd in 4-2.

O19 trainer Robin Pronk weet dat deze bekerwedstrijden speciaal zijn voor zijn ploeg. “Dit soort wedstrijden kun je niet genoeg spelen in de A-jeugd. Je kan naar de halve finale en mocht je die bereiken dan speel je minimaal nog één mooie wedstrijd”, stelt Pronk. “Het is altijd leuk om een beker te winnen. Bij de A-junioren begin je de bekercompetitie in een poule en dan is de weg nog lang. Nu zitten we bij de laatste acht en dan merk je dat het toch steeds meer gaat leven. FC Utrecht is natuurlijk ook een club met een historie in de KNVB beker.

Open wedstrijd
De trainer verwacht dat het duel met FC Groningen/Cambuur een open wedstrijd wordt. “We hebben dit seizoen al twee keer tegen deze ploeg gespeeld. Voor de winterstop thuis en begin deze maand bij hen. We weten dus wat voor ploeg we tegenover ons krijgen. Ik verwacht dat het een wedstrijd wordt met veel strijd van beide kanten. Beide ploegen zullen vol voor de winst gaan en ik denk dat we veel aan elkaar zijn gewaagd”, meent trainer Pronk.
De kwartfinale wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch en begint om 16:00 uur. De wedstrijd is vrij toegankelijk voor publiek.