De euforie na de winst van vorige week tegen FC Twente (2-4) is al weer snel gaan liggen op Sportcomplex Zoudenbalch. “Natuurlijk hebben we van de winst genoten, maar het vizier is al snel op de volgende wedstrijd gericht”, vertelt trainer Jan Wouters. “Ik roep het al het hele jaar: we leven van wedstrijd naar wedstrijd. We zien wel waar we eindigen.”

“Tegen N.E.C. moeten we gewoon weer aan de bak. Je weet dat na de winst op Twente de verwachtingen groot zijn. Daar kan deze groep uitstekend mee omgaan”, zegt Wouters. “We zijn er van doordrongen dat de winst tegen FC Twente pas echt waarde heeft als we tegen N.E.C. een goed resultaat boeken. Tegen N.E.C. moeten we de bonuspunten die we tegen FC Twente pakten nu verzilveren.”

Laatste verlies
De laatste wedstrijd die FC Utrecht verloor was het uitduel tegen de tegenstander van zondag. Op zondag 24 november werd in Nijmegen met 2-0 verloren. De ploeg van Jan Wouters is sinds die wedstrijd zeven wedstrijden ongeslagen. FC Utrecht is nu drie thuisduels ongeslagen tegen de Nijmegenaren (twee maal winst en één keer gelijk).

Herkenbaar voetbal
“N.E.C. maakt een goed seizoen door”, beschouwt Wouters de tegenstander. “Onder Pastoor spelen ze herkenbaar voetbal. Pastoor is een trainer die van het voetbal in een ploeg uitgaat. Hij is bezig iets neer te zetten bij de club. Dat kan hij, want dat heeft hij ook bij Excelsior gedaan. Ik verwacht dat zij compact zullen spelen. Als er ruimte komt dan zullen beide ploegen willen voetballen en kan het een aantrekkelijke wedstrijd worden.”

Zondag komt FC Utrecht drie oude bekenden tegen. Doelman Khalid Sinouh, Leroy George en Daan Bovenberg staan inmiddels onder contract bij de Nijmeegse ploeg. Bovenberg stapte de afgelopen transferperiode over van FC Utrecht naar N.E.C. Hij kan komende zondag zijn debuut maken voor de N.E.C. “Voor Daan is het goed dat hij bij N.E.C. is gaan spelen”, meent Wouters. “Daan heeft bij ons veel last van blessures gehad en de pech dat Mark van der Maarel sterk speelt. Dat hij tegen ons zijn debuut kan maken, is bijzonder.” Voorafgaand aan de wedstrijd wordt afscheid genomen van Daan Bovenberg.

Blessures
FC Utrecht moet het doen zonder de geschorste Jens Toornstra. Door zijn vijfde gele kaart die hij kreeg in het uitduel met FC Twente, laat zijn debuut in Stadion Galgenwaard nog even op zich wachten. Tommy Oar (hamstring) en Adam Sarota (kruisband) zijn er eveneens niet bij in de wedstrijd tegen N.E.C. Cedric van der Gun is in de aanloop naar het duel nog een twijfelgeval.

Fan Village
Voorafgaand aan de wedstrijd vindt aan de voorzijde van de Cityside Fan Village plaats. Van 10.00 tot 12.30 uur ben je van harte welkom om je aan de westzijde van het stadion met collega-fans voor te bereiden op de wedstrijd. In Fan Village is van alles te doen en te beleven. Naast allerlei stands waar je gezellig wat kan eten en drinken, en muziek, zijn er tal van voetbal gerelateerde activiteiten opgezet. Bovendien komen Jens Toornstra en Adam Sarota handtekeningen uitdelen.

Kassa’s geopend
Heb je nog geen kaarten voor de wedstrijd van zondag tegen N.E.C.? Voor de wedstrijd geldt vrije verkoop, dus je hebt gaan clubcard nodig om kaarten te kopen. Het kopen van kaarten is mogelijk via de FC Utrecht Fanshop en via TicketBox. De voorverkoop stopt komende zaterdagmiddag. Op de wedstrijddag zijn de kassa’s aan de zijde van de Cityside geopend vanaf 10.30 uur. De aftrap is zondag om 12:30 uur.