FC Utrecht heeft jeugdspeler Nassir El Aissati voor twee seizoenen vastgelegd. De balvaardige middenvelder speelt sinds 2005 in de academie van FC Utrecht en komt dit seizoen uit voor FC Utrecht O19.“Nassir is een voetballer die beschikt over de basiskwaliteiten die nodig zijn om profvoetballer te worden”, zegt Hoofd Opleidingen en Technisch Manager a.i. Henny Lee van FC Utrecht. “We hebben veel vertrouwen in hem. Nassir is een wendbare en balvaardige speler die beschikt over veel voetbalintelligentie. Het is positief dat wij hem aan onze club kunnen binden en zijn specifieke talenten verder kunnen gaan ontwikkelen.”

De speler zelf is blij met het in hem gestelde vertrouwen. “Dit contract is een beloning voor een periode van hard werken”, zegt Nassir El Aissati, die dit seizoen diverse oefenduels speelde met het eerste van FC Utrecht. “FC Utrecht is een mooie club, waar ik al jaren met veel plezier speel. Met dit contract laat de club zien dat zij veel vertrouwen in mij heeft. Het is nu aan mij om de stap naar het eerste elftal te gaan zetten.”

Een eerste profcontract is een beloning voor de ontwikkeling die een jonge voetballer doormaakt. Pas dan begint het echt. “Dit is de eerste stap naar het bestaan van profvoetballer. De speler moet zich nu waarmaken en laten zien dat de club terecht vertrouwen in hem stelt. Wij gaan dit proces met onze organisatie zoveel mogelijk beïnvloeden en begeleiden. Uiteindelijk is het de speler zelf die bepaalt of hij een vaste waarde gaat worden in het eerste elftal van FC Utrecht”, aldus Lee.