Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Utrechtse Schouwburg is keeper Mike Havekotte verkozen tot Sporttalent 2012 van de stad Utrecht.

De doelman van FC Utrecht O19 won vorig jaar met Oranje O17 het Europees Kampioenschap in Slovenië. Hij was daar reservekeeper, maar de jury vindt het prijzenswaardig dat Havekotte deel uitgemaakte van het team dat kampioen werd in zo’n grote sport. Inmiddels is de doelman geselecteerd voor de selectie van Oranje O18.
Mike is een zeer talentvolle keeper in FC Utrecht Academie. Havekotte verdedigt dit seizoen het doel in FC Utrecht O19 en heeft hij een driejarig contract bij FC Utrecht.

Dit jaar kon voor het eerste ook het publiek stemmen. Via het stemmen via de website van de Utrechtse Sportprijzen 2012 kreeg Havekotte de meeste stemmen van het Utrechtse publiek. Ook de jury kon niet om die hoeveelheid stemmen heen en riep de doelman tot winnaar uit. Havekotte is de opvolger van Yassin Ayoub. De middenvelder van FC Utrecht die dit jaar voor het eerst deel uitmaakt van het eerste elftal, ging vorig jaar er met de prijs voor het Sporttalent vandoor.