FC Utrecht en Leon de Kogel verlengen hun samenwerking met drie seizoenen. De huidige verbintenis van de 21-jarige aanvaller loopt deze zomer af. De nieuwe overeenkomst die beide partijen ondertekenen, verbindt De Kogel tot de zomer van 2016 aan FC Utrecht.

“Leon is een fysiek sterke aanvaller die zijn vizier altijd op het doel van de tegenstander gericht heeft”, typeert Hoofd Spelerszaken a.i. Edwin de Kruijff Leon de Kogel. “In het beloftenelftal van FC Utrecht weet hij het net veelvuldig te vinden en ook in het eerste heeft hij bewezen doelpunten te kunnen maken en belangrijk te zijn voor het elftal. Leon is niet alleen een speler die als invaller iets kan forceren. Wij zijn ervan overtuigd dat hij op termijn ook kan uitgroeien tot een vaste waarde voor FC Utrecht.”

De Kogel is blij met zijn nieuwe verbintenis. “Het doet mij heel goed dat de club mijn contract met drie jaar wilt verlengen”, zegt de aanvaller die dit seizoen tot dusverre drie keer doel trof. “Hier spreekt veel waardering en vertrouwen uit. Ik wil graag laten zien dat ik mij nog verder kan ontwikkelen tot een complete spits, die met doelpunten belangrijk kan zijn voor FC Utrecht.”

“Wij zien graag talentvolle voetballers uit de provincie Utrecht bij FC Utrecht spelen”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik, doelend op de achtergrond van Leon de Kogel. “Leon kwam in 2010 over van SV Houten, een amateurvereniging waarmee wij een intensieve samenwerking hebben, zoals wij dat met zo’n tachtig clubs in de regio hebben. Wij noemen dit RAC-clubs, de regionale amateurclubs. Leon is één van de levende voorbeelden dat deze samenwerking nut heeft en dat die regionale bindingen belangrijk is voor een club als FC Utrecht.”

Leon de Kogel debuteerde in 2010 in het eerste elftal van FC Utrecht en kwam inmiddels tot 28 optredens in de Eredivisie. Ook speelde hij voor Jong Oranje.