FC Utrecht reist vrijdagavond naar Arnhem voor het treffen met de nummer vier van de Eredivisie. FC Utrecht staat zesde op drie punten achterstand, maar met een doelsaldo dat zes doelpunten minder is dan dat van Vitesse.

“Vitesse is een goede ploeg”, zegt trainer Jan Wouters over de tegenstander van vrijdagavond. Dat FC Utrecht en Vitesse beiden zo hoog op de ranglijst staan, is geen verrassing voor Wouters. “De ploeg is meer dan alleen Bony. Kijk maar eens naar de vleugelaanval. Daar gaat veel dreiging van uit. Ook een jongen als Mike Havenaar komt eraan. Samen met het middenveld normaal gesproken met Theo Janssen (schorsing, red.) is ook de verdediging sterk. Het verbaast mij niet dat Vitesse vierde staat.”

Wedstrijd naar wedstrijd
Dat de absolute top van de Eredivisie in het bereik van FC Utrecht komt, doet de trainer niet zoveel. “Wij werken van wedstrijd naar wedstrijd. Dat blijven we gewoon volhouden. Wat dat betreft kijken we altijd naar boven. Aan het einde van het seizoen zal blijken waar we eindigen”, meent de nuchtere Wouters.

Blessures
Net als vorige week is de lijst met blessures weer fors. Wouters kan geen beroep doen op Marcus Nilsson (rug), Michael Zullo (enkel), Nana Asare (enkel), Yoshiaki Takagi (pols), Adam Sarota (knie) en Jens Toornstra (kuit). Dave Bulthuis is weer fit en kan spelen in de GelreDome, net als Anouar Kali die terugkeert van een schorsing.

Door de vele blessures trainden Elroy Pappot, Esmat Shanwary, Jordi Balk, Yannick Cortie en Kevin van Kippersluis de laatste training voor de wedstrijd tegen Vitesse mee. Dit zijn allen spelers van Jong FC Utrecht.

Druk
“Net als vorige week, toen we ook te maken hadden met veel blessures, veranderd niets aan ons strijdplan”, zegt Wouters stellig. “We hebben de luxe dat binnen onze selectie iedereen weet wat van hem verwacht wordt binnen onze spelstijl. Daardoor kunnen we eenvoudig andere spelers inpassen. Ik verwacht dat Vitesse met veel druk naar voren gaat spelen. Wij moeten blijven voetballen en op die manier onder de druk van Vitesse uitkomen.”

Rechtstreeks verslag

De wedstrijd van vrijdag in Arnhem begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Ga je niet naar Arnhem, maar wil je toch op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Volg dan het live-verslag van de wedstrijd op Twitter: www.twitter.com/fcutrechtmatch.
Ook kun je de wedstrijd live volgen via Eredivisie Live. Bestel -HIER- nu al je kijkcode voor de wedstrijd en kijk via FC Utrecht.TV de wedstrijd live.