Gehavend FC Utrecht ontmoet Roda JC

22 februari 2013
Jan Wouters kijkt vooruit op het duel tegen Roda JC. FC Utrecht heeft een grote ziekenboeg in de aanloop naar zondag.

In de aanloop naar het duel tegen Roda JC Kerkrade heeft trainer Jan Wouters te maken met een flink gevulde ziekenboeg. De meest recente blessure is die van Yoshiaki Takagi. Tijdens een val op de training van vrijdag belandde de Japanner ongelukkig op zijn pols. Een gecompliceerde breuk was het resultaat, die tevens het einde van het seizoen van ‘Sjakie’ inhoud.

Wouters kan zondag ook geen beroep doen op Adam Sarota. De Australiër is deze week geopereerd aan de kruisband in zijn rechterknie en ontbreekt de komende zes tot negen maanden. Ook Dave Bulthuis en aanvoerder Nana Asare ontbreken enkele weken met blessures aan hun enkel. Marcus Nilsson heeft een rugblessure en Anouar Kali is geschorst. Leon de Kogel is een twijfelgeval. De aanvaller heeft last van zijn lies.

Spelconcept
Daar tegenover staat de terugkeer van Mark van der Maarel na een schorsing. Ook Tommy Oar is weer volledig fit. “De lijst van blessures is dit seizoen nog niet zo lang geweest”, constateert trainer Jan Wouters. “Maar daar hebben we mee te maken. We blijven vasthouden aan ons spelconcept. Dat betekent dat alleen de spelers veranderen en niet onze manier van voetballen. Maar dat we zoveel blessures hebben, helpt natuurlijk niet.”

Strijd
Het duel tegen Roda JC wordt voor de veertigste keer gespeeld in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht won twee keer zo vaak als Roda (22 om 11 duels) en zes maal werd het gelijk na negentig minuten. De Limburgers zijn momenteel acht duels op rij ongeslagen. “Dan kun je spreken van een goede fase”, meent Wouters. “Het is een ploeg die speelt met veel strijd. Bovendien zijn ze sterk in de omschakeling. Het is even afwachten welke aanval we kunnen verwachten. Roda heeft veel gewisseld de afgelopen weken door blessures en schorsingen. We rekenen dus op Malki, Donald en Demouge.

Doortrekken
De laatste jaren hebben de Kerkradenaren het lastig in Utrecht. Roda won voor het laatste in de Eredivisie in 1999. Toen werd het 1-2. Met die reeks is FC Utrecht twaalf thuisduels op rij ongeslagen tegen Roda JC. “Die lijn willen we doortrekken”, vertelt Wouters stellig. “Ik verwacht een lastige wedstrijd, maar na twee nederlagen willen we deze wedstrijd winnen. We spelen tenslotte voor eigen publiek en voor Mihai.”

Mihai Nesu
De wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade staat in het teken van Mihai Nesu en zijn foundation. “Het is speciaal om voor Mihai te spelen”, bekent Wouters. “Ik vind het altijd fijn om Mihai weer te zien. Alleen om te zien hoe hij nu moet leven, vind ik vervelend. Het is altijd bijzonder als hij voorafgaand aan de wedstrijd in het spelershome is. Dat doet iets met ons allemaal. Dat Mihai zich nu met zijn foundation inzet voor gehandicapten in Roemenië vind ik geweldig. Ik hoop dat onze supporters ruim willen geven tijdens de collecte rond het stadion.”

Kassa’s geopend
Heb je nog geen kaarten voor de wedstrijd van zondag tegen Roda JC Kerkrade? Voor de wedstrijd geldt vrije verkoop, dus je hebt gaan clubcard nodig om kaarten te kopen. Het kopen van kaarten is mogelijk via de FC Utrecht Fanshop en via TicketBox. De voorverkoop stopt komende zaterdagmiddag. Op de wedstrijddag zijn de kassa’s aan de zijde van de Cityside geopend vanaf 12:00 uur. De aftrap is zondag om 14:30 uur.

Fan Village
Voorafgaand aan de wedstrijd vindt aan de voorzijde van de Cityside Fan Village plaats. Van 12:00 tot 14:30 uur ben je van harte welkom om je aan de westzijde van het stadion met collega-fans voor te bereiden op de wedstrijd. In Fan Village is van alles te doen en te beleven. Naast allerlei stands waar je gezellig wat kan eten en drinken, en muziek, zijn er tal van voetbal gerelateerde activiteiten opgezet.