FC Utrecht O15 speelde vandaag een bekerwedstrijd tegen Ajax C1. In Amsterdam was de ruststand 2-0 voor thuisclub, uiteindelijk werd het 3-0. Ajax bekert verder.Deze ochtend werden wij toch wel verrast met een witte wereld. De onzekerheid van wel of niet doorgaan werd duidelijk na telefonisch contact. De kunstgrasvelden in Amsterdam zijn bespeelbaar!De start van de Utrechtse formatie was zoals afgesproken. De doelkansen die er ontstonden werden helaas niet afgerond. Een counter in de 16e ” zorgde ervoor dat de score op 1 -0 kwam in het voordeel van de thuisclub. Het overwicht na de goede start kantelde langzaam in het voordeel van de thuisclub. Ondanks een aantal corners van de mannen uit de Domstad kon er geen goal gemaakt worden. In de 29e “ scoorden de Amsterdammers zelfs de 2 – 0 door slecht uitverdedigen. De ruststand bleef dan ook 2-0.

In de rust werd er door de trainer enkele puntjes onder de aandacht gebracht , besproken en aangepast. Ook volgde er de eerste wissel. In de 2e helft startte de Amsterdammers direct op de helft van de bezoekers. Ondanks dit overwicht werd er niet gescoord. Daarna volgde er in korte tijd een aantal utrechtse wissels. Deze verse krachten konden het tij niet keren. In de 52e ” kwam de eindstand op het scorebord , 3 – 0 , door een snel genomen vrije trap. Een paar kansen hebben we nog gehad om de stand te veranderen maar dat lukte niet.

De bekerdroom is voorbij. Nu weer concentreren op de competitie.

Ajax C1 - FC Utrecht O15 (C1)   3-0 (2-0)