Bekerwedstrijd Ste.do.co. –  FC Utrecht
Zaterdag 16 februari 2013
Aanvang: 14.30 uur

De vrouwen van FC Utrecht hebben een druk programma deze week, drie wedstrijden in zes dagen waarvan de eerste in Hoornaar tegen hoofdklasser Ste.do.co voor de beker. Alle eredivisieploegen zijn in deze ronde gekoppeld aan een ploeg uit de Topklasse.

Op een moeilijk bespeelbaar veld is Utrecht zoals verwacht de dominante ploeg, toch duurt het tot de 17e minuut voordat Myrthe Moorrees Utrecht op voorsprong zet. Het spel speelt zich grotendeels af op de helft van Ste.do.co en dit resulteert ook in de nodige kansen. Het vizier staat echter niet altijd op scherp. In de 24e minuut een mooi schot van Tessa Oudejans op de lat, waarna Kirsten Koopmans beheerst voor de 0-2 zorgt. Dit is ook de ruststand.

De tweede helft een zelfde wedstrijdbeeld, Utrecht veelvuldig in de aanval en slechts sporadisch op eigen helft te vinden. Ook nu weer de nodige kansen, waarvan er uiteindelijk 3 benut werden, in de 59e minuut zorgt Franca van de Kuilen voor de 0-3. Kirsten Koopmans is de achterhoede van Ste.do.co in de 81e minuut op snelheid de baas en rond keurig af, 0-4. Zo’n 5 minuten voor tijd een prachtig schot van Tessa Oudejans dat echter (weer) op de lat belandt. In dezelfde minuut wordt Franca van de Kuilen onreglementair in het strafschopgebied gevloerd en zorgt Tessa Oudejans uit de toegekende strafschop voor de 0-5 eindstand, waarmee Utrecht zich plaatst voor de kwartfinale van de beker. De loting voor de 1/4 finale vindt later plaats.

Aanstaande dinsdag 19 februari gaat de competitie verder met de uitwedstrijd tegen FC Brugge.

Opstelling Utrecht: Denise van Luijn, Chelsea Disseldorp, Hélène Heemskerk (65e minuut: Sabine Verheul), Myrthe Moorrees, Joniek Bonnes, Tula de Wit 65e minuut: Simone van de Weerd), , Tessa Oudejans, Rowena Blankenstijn (65e minuut: Dominique van Wensveen), Kirsten Koopmans, Nadia van Beerschoten.

Wisselspeelsters: Sabine Verheul, Simone van de Weerd, Pien Schlosser, Dominique van Wensveen, Maureen Iwaarden.
Gele kaart: Franca van de Kuilen