In de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade heeft Elroy Pappot zijn debuut gemaakt voor FC Utrecht. Met de eindstand al op het bord mocht de talentvolle middenvelder in de 85e minuut invallen voor Edouard Duplan.Pappot speelt al jaren in de FC Utrecht Academie en speelt dit seizoen zijn wedstrijden bij Jong FC Utrecht. Pappot kan oprecht een succesvol product van de Utrechte jeugdopleiding worden genoemd. Hij stroomde in bij het D-elftal en maakte zondagmiddag zijn debuut in het eerste elftal. In verband met een aantal blessures en schorsingen in het eerste elftal, werd zijn goede prestaties bij de beloften beloond met een plek bij de selectie.

Speciaal
Voor Pappot, die zijn voetbalcarrière ooit begon bij SDO uit Bussum, was zijn debuut erg bijzonder. “Je debuut maken is iets speciaals. Ik speel nu al zeven jaar in de jeugd van FC Utrecht en je bent al die jaren toch bezig om hier in de Galgenwaard te spelen”, zegt de middenvelder. Over zijn eerste optreden in de Eredivisie was hij ook positief te spreken. “Ik vond dat het wel lekker ging. Ik speelde maar vijf minuten, maar was best vaak aan de bal."

Vanaf de tribunes werd ook positief gereageerd op de debutant. Bij ieder balcontact werd hij door de supporters aangemoedigd. Zelf kreeg hij hier echter weinig van mee. “Ik zat helemaal in de wedstrijd. Dat het publiek zo tekeer ging kreeg ik niet mee. Na afloop attendeerde Mike van der Hoorn mij hier op en dat is natuurlijk wel leuk om te horen.”