“De keuze was voor mij makkelijk”

01 februari 2013
FC Utrecht presenteerde vrijdag Jens Toornstra als zijn nieuwe aanwinst. De middenvelder gaat spelen met nummer 22.

Jens Toornstra is vrijdag in Stadion Galgenwaard officieel gepresenteerd als speler van FC Utrecht. De middenvelder werd overgenomen van ADO Den Haag en tekende een contract van 4,5 jaar. Hij ontving van algemeen directeur Wilco van Schaik zijn nieuwe wedstrijdshirt met rugnummer 22. Aanstaande zondag, als FC Utrecht op bezoek gaat bij FC Twente, maakt hij voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie. Toornstra gaf aan dat de keuze voor FC Utrecht geen moeilijke was. 

Goed gevoel
“We zijn in het verleden al eerder in contact geweest met FC Utrecht. Vanaf het begin had ik een goed gevoel deze club en ik kreeg het gevoel dat ze me echt wilden hebben. De keuze was voor mij makkelijk om definitief voor FC Utrecht te kiezen”, gaf Toornstra aan. “De club is momenteel goed bezig en ik wil graag helpen deze goede lijn door te trekken en vast te houden.”

Wilco van Schaik beschreef de komst van Toornstra als een speciale dag voor FC Utrecht. “Dat Jens nu speler van FC Utrecht is, maakt ons enorm trots. Hij is een nummer tien die op verschillende posities op het middenveld uit de voeten kan. Het is een speler met een enorm loopvermogen en ook scorend vermogen. Daarnaast is hij een goed mens met een mooi karakter, wat belangrijk is voor ons team. Jens is een absolute meerwaarde voor ons elftal en een toptalent in de Eredivisie.”

Scheepsrecht
Van Schaik gaf aan dat iedereen binnen de club blij is met de nieuwe aanwinst. “Jens staat al anderhalf jaar bovenaan de lijst van onze trainers. Ook onze supporters roepen al twee jaar om Jens. Twee keer moesten we hen helaas teleurstellen, maar driemaal is scheepsrecht”, vertelde de algemeen directeur. “Als je hoort wat de supporters nu al zeggen, weet ik zeker dat Jens in hun harten gesloten wordt.”