In het kader van de Alternatieve Beloftencompetitie gaat Jong FC Utrecht vanavond op bezoek bij ARC. in Alphen aan den Rijn. De beloften van ARC doen het goed in deze competitie. Ze bezetten momenteel de tweede plaats met acht punten. Jong FC Utrecht presteert het minder goed. Zij staan op de achtste plaats met drie punten. De Utrechtse beloften hebben wel een wedstrijd minder gespeeld.

Ontwikkeling
De beloften van FC Utrecht treden aan met een aantal spelers dat maandagavond tegen Jong RKC Waalwijk niet in actie kwam. De selectie wordt, zoals gebruikelijk in de Alternatieve Beloftencompetitie, aangevuld met spelers uit FC Utrecht O19 (A1). De laatste wedstrijd in deze competitie ging voor de ploeg van Jean-Paul de Jong verloren, maar volgens de trainer is dat niet het belangrijkst. “Het spelen van deze wedstrijden in de Alternatieve Beloftencompetitie is vooral voor de A-junioren die minuten maken hartstikke goed voor hun ontwikkeling”, aldus De Jong.

In de vorige editie van de Alternatieve Beloftencompetitie deed ARC het ook al goed. Toen stonden zij aan het einde van het seizoen tweede achter Jong FC Utrecht. Zij werden uitgeroepen tot winnaar, waardoor de staf en spelers de wedstrijd FC Utrecht – FC Twente mochten bezoeken. Voorafgaand aan dit duel werden zij in Stadion Galgenwaard gehuldigd.

De Alternatieve Beloftencompetitie is een initiatief van FC Utrecht, waarin de Utrechtse beloften zich meten met talenten van de topamateurs uit de regio Utrecht. De selectie voor deze competitie bestaat uit de spelers van Jong FC Utrecht, aangevuld met spelers uit de A-jeugd, het team onder 19 jaar.

Het duel van vanavond wordt gespeeld op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn. De ploegen trappen om 20.00 uur af.