Alexander Gerndt naar BSC Young Boys

01 februari 2013
FC Utrecht heeft Alexander Gerndt verkocht aan BSC Young Boys. De Zweed vertrekt per direct naar de club uit de Super League.

FC Utrecht heeft Alexander Gerndt verkocht aan BSC Young Boys. De huidige nummer vijf van de Zwiterse Super League neemt de Zweed per direct over. Gerndt tekent in Bern een verbintenis tot de zomer van 2016.

“Als een ploeg presteert, staan spelers in de belangstelling”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Alexander is één van de spelers die bij diverse clubs onder de aandacht is gekomen. BSC Young Boys deed ons een aanbieding die wij, in onze situatie, niet naast ons konden neerleggen. Daarbij heeft Alexander zelf aangegeven toe te zijn aan iets nieuws en graag de overstap te willen maken.”

Mede vanwege het vertrek van Daan Bovenberg en Alexander Gerndt heeft FC Utrecht zich kunnen versterken met middenvelder Jens Toornstra. “Wij willen de kwaliteit van onze selectie op een financieel verantwoorde manier op peil houden. Door de transfers die wij deze periode hebben gedaan, zijn wij hierin geslaagd. Daarbij passen deze transfers in het traject van gezondmaking van onze club.”

Gerndt tekende in de zomer van 2011 bij FC Utrecht. In twee seizoenen tijd kwam de aanvaller veertig competitieduels in actie. Scoren deed hij hierin dertien keer.