Yassin Ayoub op stand-by-lijst Oranje O19

31 januari 2013
Yassin Ayoub staat op de stand-by-lijst voor Oranje O19. Justin van de Velden speelt selectieduels voor Oranje O15.

Yassin Ayoub is door bondscoach Wim van der Zwam op de stand-by geplaatst voor de selectie van het Nederlands elftal O19. Ayoub maakte afgelopen zondag zijn debuut in de Eredivisie. In de wedstrijd tegen Willem II viel hij in de tweede helft in.

Ayoub in Oranje
Oranje O19 oefent woensdag 6 februari op het terrein van GVVV in Veenendaal tegen Schotland O19. Ayoub speelde al eerder voor Oranje O18 en Oranje O17. Met het Nederlands elftal O17 won hij twee jaar geleden het EK.

Het duel tegen Schotland is ter voorbereiding op de Eliteronde in juni, waarin de jonge internationals in een poule zitten met Duitsland, Noorwegen en Cyprus. Om zich te plaatsen voor het EK in Litouwen, dat 20 juli 2013 van start gaat, is de eerste plaats in deze poule noodzakelijk. Het is mogelijk om de wedstrijd tegen Schotland te bezoeken. Kijk hiervoor op de website van GVVV. De oefenwedstrijd begint om 18.30 uur op Sportpark Panhuis in Veenendaal.

Junior van de Velden
Ook een ander jeugdig talent uit de FC Utrecht Academie is uitgenodigd voor een vertegenwoordigend elftal. Junior van de Velden spelend in FC Utrecht O15/C1 is uitgenodigd voor het spelen van selectiewedstrijden voor Oranje O15.

De selectiewedstrijden worden gespeeld op dinsdag 12 februari bij vv Bennekom. Voor deze onderlinge duels zijn 45 Nederlandse spelers onder 15 jaar uitgenodigd.