Vanmiddag FC Utrecht – Hannover 96

12 januari 2013
FC Utrecht speelt vanmiddag het tweede oefenduel in Portugal. De tegenstander is de Duitse nummer elf in de Bundesliga, Hannover 96.

FC Utrecht staat voor zijn tweede oefenduel op Zuid-Europese bodem. Zaterdagmiddag neemt de ploeg van trainer/coach Jan Wouters het op tegen het Duitse Hannover 96. In het stadion in Vila Real de Santo António wordt om 15.30 uur (16.30 uur Nederlandse tijd) afgetrapt.

Het eerste duel dat FC Utrecht tijdens het trainingskamp in Portugal speelde, eindigde teleurstellend in een 2-0 nederlaag. 1. FC Union Berlin speelde een fysieke wedstrijd en zorgde er ook voetballend voor dat FC Utrecht niet in zijn eigen spel kon komen. Treuren om het resultaat doet Jan Wouters niet, zo liet hij naar de wedstrijd optekenen. “We hebben in deze wedstrijd geprobeerd om variatie in ons spel te brengen. Dat lukte de eerste helft totaal niet. Het belangrijkste van dit duel is, dat spelers weer minuten in de benen hebben gekregen.”

Tegenstander

De volgende speelminuten gaan de spelers van FC Utrecht dus maken tegen Hannover 96. De voormalig landskampioen van Duitsland – ‘Die Roten’ kroonden zich tweemaal tot Duitslands beste – staat op dit moment elfde in de Bundesliga en overwinterde in de Europa League door de groepsfase succesvol door te komen. De ploeg van trainer Mirko Slomka bestaat met internationals uit Duitsland, Zwitersland, Noorwegen, Verenigde Staten, Ivoorkust, Senegal, Polen, Tunesië, Japan en Hongarije uit een bont gezelschap voetballers. Aanvaller Didier Ya Konan ontbreekt in Portugal. Hij bereidt zich met Ivoorkust voor op de Afrika Cup. Johan Djourou werd onlangs van Arsenal gehuurd.

FC Utrecht

Bij FC Utrecht ontbreekt Tommy Oar. Hij viel in het duel met 1. FC Union Berlin uit met een lichte blessure. Leon de Kogel en Cedric van der Gun zijn, in tegenstelling tot het eerste oefenduel, wel inzetbaar.

Verleden

Ruim tien jaar geleden, op 4 augustus 2002, stonden FC Utrecht en Hannover in de voorbereiding op het voetbalseizoen al eens tegenover elkaar. Toen, in Hannover, werd het 2-0 voor de Duitsers.

Twitter

Als je zaterdag op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen bij het duel FC Utrecht – Hannover 96, dan volg je FC Utrecht op Twitter: @fcutrecht. Met diverse updates, bestaande uit de opstelling, de doelpunten en de belangrijkste momenten, brengt FC Utrecht de wedstrijd in Portugal bij de fans. FC Utrecht.TV maakt een samenvatting van het duel en beschouwt na met spelers en de trainer.