De jury van de Utrechtse Sportprijzen 2012 heeft Mike Havekotte genomineerd in de categorie Sporttalent 2012. De doelman van FC Utrecht O19 won met Oranje O17 het Europees Kampioenschap in Slovenië. Hij was daar reservekeeper, maar de jury vindt het prijzenswaardig dat Havekotte deel uitgemaakte van het team dat kampioen werd in zo’n grote sport, bekeken vanuit nationaal en mondiaal perspectief. Inmiddels is de doelman geselecteerd voor de selectie van Oranje O18.

Eer
Mike is een zeer talentvolle keeper in FC Utrecht Academie. Naast voetballen deed hij jarenlang op niveau aan waterpolo, maar uiteindelijk koos hij er voor om zich volledig op het keepen te richten. Het combineren van beide sporten was niet meer mogelijk. Nu keept Havekotte in FC Utrecht O19 en heeft hij een driejarig contract bij FC Utrecht. De nominatie voor de categorie Sporttalent 2012 ziet hij als een grote eer.

Publiek stemt
Het bepalen van de prijswinnaars verloopt dit jaar anders dan voorgaande jaren. Naast het voordragen van sporters, kan het publiek dit jaar ook stemmen. Via de website van de Utrechtse Sportprijzen 2012 is het mogelijk om je stem uit te brengen op je favoriete Utrechtse sporters.

Stem op Havekotte
Vind jij ook dat Mike Havekotte deze mooie prijs verdient? Breng dan je stem uit. Dit is snel en eenvoudig te doen via www.sportprijs-utrecht.nl. Stemmen kan nog tot 17 februari. Op woensdag 27 februari weten we of Mike de prijs in ontvangst mag nemen. Dan zijn de uitreikingen van de Utrechtse Sportprijzen 2012.