Selectie vertrokken naar Portugal

07 januari 2013
In alle vroegte is FC Utrecht vanmorgen vertrokken naar Portugal voor een trainingsweek met twee oefenduels.

Het eerste elftal van FC Utrecht is vanmorgen in alle vroegte vertrokken naar het Portugese Almancil. Hier bereidt de ploeg van trainer/coach Jan Wouters zich een week lang voor op de tweede seizoenshelft. Naast vele trainingen worden twee oefenduels afgewerkt tegen Duitse tegenstanders: 1. FC Union Berlin en Hannover 96.

FC Utrecht is met een 24-koppige selectie afgereisd. Jacob Mulenga ontbreekt. Hij bereidt zich met de Zambiaanse ploeg voor op de Afrika Cup. Zijn plaats wordt ingenomen door beloftenspeler Kenny Teijsse.

Woensdag staat het eerste oefenduel op het programma. Hiervoor reist FC Utrecht de grens over. Het duel wordt namelijk gespeeld in het Spaanse Cartaya. In Estadio de Fútbol "Luis Rodriguez Salvado" is 1. Union Berlin om 16.00 uur (lokale/Nederlandse tijd) de tegenstander. 1. FC Union Berlin is de huidige nummer zeven van de 2. Bundesliga.

Het tweede oefenduel, FC Utrecht – Hannover 96, wordt in Portugal gespeeld. In het stadion in Vila Real de Santo António wordt om 15.30 uur (16.30 uur Nederlandse tijd) afgetrapt. Hannover 96 bevindt zich op een plaats in de grote middenmoot van de Duitse 1. Bundesliga.