Samenwerkingsverband met het Oosterlicht College

27 januari 2013
Met ingang van het seizoen 2013/2014 gaat FC Utrecht een samenwerkingsverband aan met het Oosterlicht College. Spelers van de FC Utrecht Academie kunnen op de locaties in Vianen en Nieuwegein onderwijs volgen, op een manier die optimaal te combineren is met het bedrijven van topsport. Het beleid van de FC Utrecht Academie is één club, één school. “Het Oosterlicht College is hierin de ideale partner”, zegt Hoofd Opleidingen en Technisch Manager a.i. Henny Lee. “Dit opleidingsinstituut biedt scholing aan op alle leerniveaus, heeft ervaring met topsporters, regelt aangepaste roosters en biedt onze voetballers extra ondersteuning. Daarnaast heeft het Oosterlicht College een goede naam en bovengemiddelde uitstroom.”

Door met slechts één school volledig samen te werken, kan een optimale afstemming plaatsvinden tussen onderwijs en topsport. “Op deze manier kunnen wij de ontwikkelingen van onze voetballers goed monitoren en begeleiden”, zegt studiecoördinator Ferdi ten Ham van de FC Utrecht Academie. “We gaan hierin een stap verder, dan te doen gebruikelijk. Zo bekijken we de mogelijkheden tot het uitwisselen van expertise met het Oosterlicht College. Te denken valt aan het verzorgen van workshops en presentaties over voeding, bewegingsleer en maaltijdvoorzieningen.”

“Het Oosterlicht College in Vianen en Nieuwegein is al jaren dé school als het gaat om topsportvriendelijk beleid”, zegt Yolanda Petermeijer, directielid van het Oosterlicht College. “Landelijk gezien behalen onze leerlingen goede examenresultaten. De kwaliteit van het onderwijs dat wij bieden, betaalt zich nu uit in een nieuwe partner die we hebben gevonden in FC Utrecht.” In het nieuwe schooljaar starten de jonge voetballers van de FC Utrecht Academie in Vianen. De leerlingen van de HAVO/VWO-afdeling (circa 50%) stromen in de bovenbouw door naar Nieuwegein.