Portugal Dag 7: uitlooptraining

13 januari 2013
De selectie van FC Utrecht heeft zondag op de laatste dag van het trainingskamp rustig uitgelopen op het strand van de Portugese kust.

De zon wisselde zondag de wolken af tijdens de laatste dag van het trainingskamp op Portugese grond. Na een week van hard trainen, liep de selectie uit op het strand aan de kust, vlak achter het resort. Een flauw zonnetje zorgde voor een heerlijk temperatuur tijdens het rennen.

Herstel
Via het strand liepen de spelers over de heuvels in het glooiende, groene landschap van de Algarve. De training diende als herstel van de wedstrijd van zaterdag tegen Hannover 96. FC Utrecht sloot de laatste oefenwedstrijd af met een goede 2-1 overwinning.

Thuisreis
Daarna kregen de spelers rust om zich voor te bereiden op de vroege thuisreis van maandag. In de loop van maandagmiddag komt de selectie aan op Rotterdam Den Haag Airport. Trainer Jan Wouters kijkt met veel plezier terug op het trainingskamp. “De groep heeft de afgelopen week hard gewerkt”, vertelt de trainer. “We hebben ons goed kunnen voorbereiden op de tweede helft van de competitie. Het is ook goed dat we even met elkaar weg waren, daardoor is ook het groepsgevoel weer versterkt. Ik kijk nu al weer uit naar de start van de competitie.”

Eredivisie
FC Utrecht begint dinsdag weer met de trainingen op Sportcomplex Zoudenbalch. Zondagmiddag wordt weer het eerste competitieduel gespeeld. Dan is FC Groningen in de Euroborg de eerste tegenstander in de terugronde van de Eredivisie.