De ochtendtraining op donderdag, de vierde dag op het trainingskamp, was een pittige. Ondanks dat de spelers een halve - sommigen zelfs een hele - wedstrijd in de benen hadden, werd er stevig getraind.

Kenny Teijsse bleef, net als Michael Zullo, achter in het hotel om behandeld te worden. Dat gold ook voor Tommy Oar die in de wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin voortijdig werd gewisseld. Met wat klachten aan de hamstring werd Oar behandeld. Het goede nieuws is dat Leon de Kogel hersteld is en weer meetrainde.

Pim Koolwijk had weer een pittig trainingsprogramma voor de spelers bedacht. Met veel kort voetenwerk en sprints, met en zonder de bal, konden de spelers aan de bak. De training werd afgesloten met een grote partij. “Dat viel weer niet mee”, zei Mike van der Hoorn na afloop van de training. “Het was hard werken, maar we hebben geen klagen”, zei hij kijkend naar de zon die prijkte aan de strakblauwe Portugese hemel.

Na de lunch kregen de spelers en de staf een middag vrij. Het was het eerste moment van rust dat de spelers kregen tijdens het intensieve trainingskamp in Portugal. De meeste spelers bleven in het resort achter om uit te rusten. Het mooie weer zorgde ervoor dat onder anderen Ayoub, Sarota en Asare een verfrissende duik in de zee namen. Veel spelers bleven achter op hun kamer om een paar uur te kunnen slapen. Enkele jongens gingen samen met sommige leden van de technische staf golfen. De Algarve staat tenslotte bekend om de prachtige golfbanen.

“Hier waren we even aan toe”, vertelde Cedric van der Gun. “Je ziet dat sommige jongens het zwaar hebben na een paar dagen van intensief trainen. Dan is het lekker dat je even een middag hebt om te ontspannen. Ik heb met Mark van der Maarel, Jeroen Verhoeven en een paar stafleden gegolft. Het is heerlijk om even te kunnen ontspannen tijdens dit trainingskamp. Zeker op de uitstekende golfbanen die hier liggen en met een warme zon op de huid kun je even een moment van rust nemen. Dat is erg belangrijk tijdens een trainingskamp waar het alleen maar gaat om trainen en spelen”, vertelt de routinier.