Portugal Dag 3: De wedstrijd

10 januari 2013
De derde dag van het trainingskamp in Portugal stond volledig in het teken van de wedstrijd tegen het Duitse 1. FC Union Berlin.
Woensdag was de dag dat de selectie de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar speelde. ’s Ochtends werd daarom licht getraind. De spelers deden onder meer oefeningen om aan hun coördinatie te werken. Daarnaast riep Wouters om de beurt twee elftallen bij zich om met hen een aantal tactische voetbalzaken door te nemen. “We proberen ons spel te verfijnen”, zei de trainer over deze training. “Wij moeten steeds meer opties in het veld ontdekken om ons spel op te bouwen. Daar zijn dit soort trainingen ideaal voor.”

Cedric van der Gun haakte na de training af. Hij trainde op een deel van het veld apart. Samen met inspanningsfysioloog Pim Koolwijk werkte hij enkele afwerkvormen op het doel af. Dit ging succesvol, want keeper Robbin Ruiter zag regelmatig de bal langs zich heen gaan. Van der Gun had het vizier duidelijk op scherp staan. Leon de kogel ontbrak op de training. Hij herstelt van griep, maar is al bijna in staat om weer aan te sluiten bij de groep. De wedstrijd moest hij aan zich voorbij laten gaan.

Na de korte training van nog geen uur ging de ploeg naar het hotel. Na de lunch volgde de wedstrijdbespreking. Vervolgens stapte iedereen in de bus voor een rit van bijna anderhalf uur naar het Spaanse Cartaya. Daar werd om 16:00 uur de wedstrijd tegen 1. FC Union Berlin gespeeld. Die wedstrijd werd met 0-2 verloren. Lees -HIER- het verslag van de wedstrijd.

Donderdag is de dag van het herstellen na de wedstrijd.