Mulenga speelt gelijk met Zambia

08 januari 2013
Jacob Mulenga heeft met de Zambiaanse ploeg met 0-0 gelijkgespeeld tegen Marokko. De aanvaller startte in de basisploeg.

Jacob Mulenga heeft met de Zambiaanse ploeg met 0-0 gelijkgespeeld tegen Marokko. De aanvaller van FC Utrecht startte in de basis. Na rust keerde Mulenga niet terug op het veld. Aan Marokkaanse zijde kwam een drietal spelers in actie dat eerder uitkwam in de Nederlandse Eredivisie: Karim El Ahmadi, Oussama Assaidi en Nordin Ambrabat.

Met een aantal schoten op doel en een grote mogelijkheid in het eerste bedrijf deed Mulenga van zich spreken. Tot scoren kwam de aanvaller echter niet. Naamgenoot Mukuka Mulenga was eveneens dicht bij een treffer voor Zambia.

Oefenduels Zambia
Het oefenduel tegen Marokko is de tweede in een reeks van drie wedstrijden die Zambia speelt in aanloop naar de start van de Afrika Cup. Zaterdag werd met 2-0 verloren van Angola. Dit duel kwam te vroeg voor Mulenga, die later aansloot bij de nationale ploeg. Zaterdagmiddag wacht een wedstrijd tegen Namibiƫ.