Leerlingen De Baanbreker ronden stage af

24 januari 2013
De leerlingen van De Baanbreker kregen van Wilco van Schaik de certificaten uitgereikt bij afronding van hun stage.

De leerlingen van De Baanbreker uit IJsselstein, die bij FC Utrecht hun eerste werkervaringsstage liepen, hebben deze succesvol afgerond. Algemeen directeur van FC Utrecht Wilco van Schaik reikte aan hen de certificaten uit.

De Baanbreker is een school voor praktijkonderwijs, waar leerlingen worden begeleid om een zo zelfstandig mogelijke positie in de maatschappij in te nemen, met een passende arbeidsplaats. Twee keer per jaar krijgt een groep leerlingen van De Baanbreker de kans om bij de club hun eerste werkervaring op te doen. De jongeren van twaalf tot en met zestien jaar leren hoe het accepteren en uitvoeren van bepaalde opdrachten in de praktijk gaat.

Werkervaring
Twintig weken lang helpen zij twee dagen in de week in en rond het stadion met uiteenlopende werkzaamheden, waaronder schoonmaakwerkzaamheden.
Nadat zij deze werkervaringsstage hebben afgerond, gaan de scholieren in het nieuwe schooljaar op zoek naar een nieuwe stage, om uiteindelijk de opleiding af te ronden.

FC Utrecht is blij en ook zeer tevreden over de extra hulp die de club krijgt van de leerlingen van De Baanbreker en feliciteert hen met de behaalde certificaten. De club wenst hen veel succes met het vervolg van hun opleiding.