Jong verliest met 4-2 bij Heracles Almelo

28 januari 2013
De beloften van FC Utrecht hebben de uitwedstrijd in Almelo met 4-2 verloren. Moro en Cortie waren de doelpuntenmakers.

Jong FC Utrecht heeft in Almelo de koppositie afgestaan aan sc Heerenveen. De Utrechtse beloften verloren het duel met Heracles Almelo met 4-2. Doordat Heerenveen met 0-1 bij Jong N.E.C. won gaan de Friezen aan kop in de Beloftencompetitie Divisie A. Jong staat nu tweede met twintig punten uit tien wedstrijden. Twee punten minder dan de Friezen die bovendien een duel minder speelden.

Jong FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong begon het duel op het kunstgras met slechts jeugdspelers. Na het vertrek van aanvoerder Bart Vriends, had Marc Anthony Klok de aanvoerdersband om de arm. Het team van Jong werd aangevuld met een drietal spelers uit 019; Aleksander Bjelica, Nassir El Aissati en Romano van der Stoep. Hun teamgenoot Myenty Abena begon op de bank, maar maakte een kwartier voor tijd zijn debuut in Jong FC Utrecht.

Achterstand
FC Utrecht liep in de eerste helft volledig achter de feiten aan. De thuisploeg speelden de beloften met goed positiespel het bos in. Nog voor het half uur verstreken was stond FC Utrecht achter. Een schot van Mathias Schamp ging met een rare curve, tot ieders verrassing, gelijk het doel in. Daar zag doelman Van der Helm er niet goed uit.

Zeven minuten later braken een productieve drie minuten aan. Tien minuten voor rust bracht Soufian Moro FC Utrecht op gelijke hoogte. Vanaf de rechterflank trok Moro naar binnen en met zijn linkerbeen zocht hij voor de bal de verre hoek, die prachtig binnen viel.

Onoplettend
Direct naar de aftrap kwam Heracles weer langszij door onoplettend verdedigen van de Utrechtse beloften. Een voorzet vanaf de rechterzijde kon zonder veel moeite worden ingeschoten door Mike te Wierik: 2-1. De 22 spelers liepen naar de middenlijn om weer af te trappen. Na balverlies van FC Utrecht belandde de bal andermaal aan de rechterkant van de Almelose aanval. Ditmaal kon uit de voorzet Omar Kavak ongestoord inkoppen. Daar deed FC Utrecht zichzelf flink tekort. Binnen twee minuten keken de gasten tegen een flinke achterstand op: 3-1.

Tweede helft
De tweede helft begon al niet veel beter. Na drie minuten spelen scoorde Heracles Almelo de 4-1. Met een prachtig afstandsschot joeg Dario Vujicevic de bal achter Van der Helm. Jean-Paul de Jong greep in en bracht Radovan Mitrovic en Esmat Shanwary voor Michael Lange en Romano van der Stoep.

Toen begon FC Utrecht met het hart te spelen. Met strijd probeerde de ploeg er nog een wedstrijd te maken uit een schijnbaar uitzichtloze positie. Lichtpuntje was het officiële debuut van Myenty Abena. De speler uit FC Utrecht O19 kwam een kwartier voor tijd het veld in voor Jordi Balk.

Beloning
De beloning voor het harde werken volgde vijf minuten voor tijd. Yannick Cortie kwam op vanuit zijn linksbackpositie. In een goede kaats met Shanwary kreeg Cortie de bal terug en kon deze met een droge schuiver achter doelman Renze Fij plaatsen. Daarmee kreeg de, overigens terechte, nederlaag een beter aanzien: 4-2.

Volgende week speelt Jong FC Utrecht thuis. Dan is op Sportcomplex Zoudenbalch Jong RKC Waalwijk de tegenstander. Het duel begint zoals gebruikelijk om 18:30 uur.


Karakteristieken

Scoreverloop:

1-0  27’  Mathias Schamp
1-1  35’ Soufian Moro
2-1  36’ Mike Te Wierik
3-1  37’ Omar Kavak
4-1  48’ John Stegeman
4-2  85’ Yannick Cortie

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Geel: 34’ Joey Belterman

Opstelling FC Utrecht: Paul van der Helm, Gévero Markiet, Jordi Balk (75’ Myenty Abena), Aleksander Bjelica, Yannick Cortie, Nassir El Aissati, Elroy Pappot, Marc Anthony Klok, Michael Lange (55’ Rodavan Mitrovic), Romano van der Stoep (55’ Esmat Shanwary), Soufian Moro.

Opstelling Heracles Almelo: Renze Fij, Leon van Dijk, Mike te Wierik, Joey Belterman, Dragan Paljic, Dario Vujicevic (60‘ John Stegeman), Teije ten Den, Jonathan Swieter, Jaroslav Navratil, Omar Kavak, Mathias Schamp (46‘ Jozef Samoel).