Jacob Mulenga met Zambia uitgeschakeld

29 januari 2013
Zambia is uitgeschakeld op de African Cup of Nations. Met Mulenga op de bank speelde de titelverdediger weer gelijk.

Het voetbalavontuur van Jacob Mulenga op de African Cup of Nations zit erop. Titelverdediger Zambia speelde voor de derde keer achterelkaar gelijk in de groepsfase van het toernooi in Zuid-Afrika.

Zambia met FC Utrecht-aanvaller Jacob Mulenga wederom op de bank kwam tegen Burkina Faso niet verder dan 0-0. De tegenstander vervolgt het toernooi wel, want het gaat als groepswinnaar door naar de kwartfinales. Nigeria won haar duel met 2-0 van Ethiopië. Daardoor gaan ook de Nigerianen door in de African Cup of Nations. Zambia eindigde het toernooi als derde in groep C.

Mulenga zag de laatste twee duels, tegen Nigeria en Burkina Faso, vanaf de bank. Alleen in de eerste wedstrijd tegen Ethiopië speelde de aanvaller het laatste half uur van het duel. Het is nog niet bekend wanneer Mulenga weer terugkeert naar Nederland om zich aan te sluiten bij FC Utrecht.