Titelverdediger Zambia is er niet in geslaagd Ethiopië te verslaan. In het eerste groepsduel op de Afrika Cup in Zuid-Afrika kwam Zambia niet verder dan 1-1. FC Utrecht-aanvaller Jacob Mulenga kwam na een uur spelen binnen de lijnen, schoot en kopte een keer op doel, maar kon puntenverlies niet voorkomen.

Zambia startte tegen Ethiopië met Collins Mbesuma en Christopher Katongo in de voorste linie, ondersteund door Isaac Chansa. Eerstgenoemde schoot Zambia in de extra tijd van de eerste helft naar een voorsprong. Tien minuten daarvoor moest doelman Jemal Tassew van Ethiopië inrukken.

Een kwartier na rust mocht Jacob Mulenga zich opmaken voor een invalbeurt. Met een aanvaller extra leek Zambia op zoek te gaan naar uitbreiding van de score. Mulenga probeerde het met een afstandsschot. Ook met het hoofd ondernam de aanvaller van FC Utrecht een poging. Zijn kopbal belandde echter op het dak van het doel. Scoren deed Zambia niet meer.

Ethiopië deed dit wel. Middenvelder Adane Girma schoot de Oost-Afrikanen  tegen de verwachtingen in op gelijke hoogte.

Zambia neemt het aanstaande vrijdag om 16.00 uur op tegen Nigeria, dat vanavond zijn eerste groepswedstrijd speelt tegen Burkina Faso.