Zondag speelt FC Utrecht voor de dertigste keer in de geschiedenis van de club een competitiewedstrijd op eigen veld tegen Willem II. FC Utrecht behaalde goede resultaten in deze duels. Slechts vijf van de negenentwintig ontmoetingen in Stadion Galgenwaard werden verloren. Veertien keer werd gewonnen.

Recente ontmoetingen
De laatste vijf edities van FC Utrecht – Willem II werden door FC Utrecht gewonnen. Opmerkelijk: In geen van de vijf duels kwam Willem II tot scoren. FC Utrecht won tussen 2006 en 2011 met 3-0, 2-0, 1-0, 1-0 en 3-0 van de Tilburgers.

Meeste doelpunten
De wedstrijden waarin de meeste doelpunten vielen dateren uit de seizoenen 1981/1982 (5-2), 1995/1996 (3-3) en 2005/2006 (1-4).

Spelers
FC Utrecht-aanvaller Cedric van der Gun speelde in het seizoen 2002/2003 dertig wedstrijden voor Willem II in de Eredivisie. Zes keer kwam hij in deze duels tot scoren. Vijf van de zes maakte Van der Gun in een uitduel.

Willem II heeft met Kees van Buuren een voormalig FC Utrecht-spelers in de gelederen. Vier seizoenen speelde de vleugelverdediger in het rood-wit. Zondag kan Van Buuren vanwege een hamstringblessure niet in actie komen. In Tilburg lijkt Van Buuren overigens de strijd aan te moeten gaan met een andere speler met een verleden in Utrecht: Tim Cornelisse werd deze week door Willem II aangetrokken.

Adil Ramzi, Arno Arts, Bas van Noortwijk, Bert Gozems, Darl Douglas, Donny de Groot, Edwin Godee, Frank Demouge, Hendrik van Beelen, Ken van Mierlo, Mourad Mghizrat, Tom Caluwe en Wim van der Horst kwamen in het verleden eveneens voor beide teams uit.

In Tilburg
De uitwedstrijd, eerder dit seizoen, werd door FC Utrecht met 5-1 gewonnen. Alexander Gerndt (2), Jacob Mulenga (2) en Cedric van der Gun namen de doelpuntenproductie van FC Utrecht voor hun rekening. Mulenga schreef daarnaast het doelpunt van Willem II op zijn naam.