FC Utrecht versterkt zich met Jens Toornstra

31 januari 2013
Toornstra wordt door FC Utrecht per direct overgenomen van ADO Den Haag. De middenvelder tekent tot de zomer van 2017.
Jens Toornstra wordt door FC Utrecht per direct overgenomen van ADO Den Haag. De middenvelder ondertekent in Stadion Galgenwaard een verbintenis tot de zomer van 2017.

FC Utrecht ziet Jens Toornstra als een directe versterking van het elftal van Jan Wouters. “Het mag duidelijk zijn dat wij erg blij zijn een potentiële topspeler als Jens aan onze club te kunnen binden”, zegt Hoofd Spelerszaken a.i. Edwin de Kruijff. “Jens is een voetballende middenvelder, met een goede traptechniek. Het aantrekken van Jens is een uitstekende investering met het oog op de toekomst van FC Utrecht, zowel sportief als financieel. Wij laten met zijn komst zien dat wij de kwaliteit van onze selectie, op een verantwoorde manier, voor ogen houden bij het gezond maken van onze club.”

Mede door uitgaande transfers heeft FC Utrecht financieel ruimte kunnen maken voor de komst van Jens Toornstra. “Deze deal is heel geregisseerd tot stand gekomen”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik. “Pas toen wij zeker waren van minimaal één uitgaande transfer, zijn wij gaan schakelen. Zo heeft de club dit in het verleden ook gedaan met de komst van bijvoorbeeld Kevin Strootman.”

“Met ADO Den Haag hebben wij een goede zakelijke deal kunnen sluiten. Ons ondernemershart heeft ervoor gezorgd dat wij deze beoogde zomertransfer naar voren hebben kunnen halen. Wij hebben Jens voor 4,5 jaar vast kunnen leggen, waardoor hij direct een grotere waarde vertegenwoordigt”, aldus Van Schaik.

Jens Toornstra staat vrijdagmorgen voor het eerst met FC Utrecht op het trainingsveld.