FC Utrecht sluit driehoeksovereenkomst

07 januari 2013
G. Van Alem schoonmaakbedrijf bv en de Amfors Groep gaan overeenkomst aan voor maatschappelijke samenwerking.

FC Utrecht heeft een driehoeksovereenkomst gesloten met G. Van Alem schoonmaakbedrijf bv en de Amfors Groep. Leerwerkbedrijf Amfors biedt in Amersfoort en omgeving werkgelegenheid en ontwikkelkansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Van Alem en FC Utrecht gaan met de overeenkomst een maatschappelijke samenwerking aan met het leerwerkbedrijf. Van Alem is al jaren betrouwbare partner van FC Utrecht en zet voor de schoonmaak van het stadion de mensen van Amfors in.

Van Alem vond in Amfors de ideale partner om de juiste mensen in te zetten voor de schoonmaak van Stadion Galgenwaard. Amfors-accountmanager Hans Koene is blij met de driehoeksverhouding: “Onze mensen hebben het afgelopen voetbalseizoen naar volle tevredenheid van FC Utrecht en Van Alem het stadion na iedere thuiswedstrijd schoongemaakt. Het is een prachtige samenwerking, waarbij iedere partij zijn maatschappelijke betrokkenheid toont.” 

Van Alem anticipeert met de samenwerking op de participatiewet die per 1 januari 2014 ingaat. Operationeel directeur Stefan Faaij van Van Alem: “Deze wet vraagt van ons dat straks een deel van ons personeelsbestand bestaat uit mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking. Met deze samenwerking lopen wij alvast vooruit op de wet. Bovendien zien wij het als onze maatschappelijke plicht om hierin te investeren.”

Grote tevredenheid
De samenwerking tussen de drie partijen verloopt naar grote tevredenheid. Tijdens de eerste seizoenshelft heeft Amfors het schoonmaakbedrijf al voorzien van personeel. De medewerkers van Amfors maken de tribunes en het buitenterrein van het stadion schoon voor de volgende wedstrijd. Richting seizoen 2013/2014 gaat FC Utrecht samen met zijn twee partners kijken hoe zij de samenwerking verder kunnen uitbreiden.