FC Utrecht moest het in Groningen stellen zonder de in de Africa Cup voor Zambia spelende Jacob Mulenga, de geblesseerde Tommy Oar en de geschorste Dave Bulthuis. Na lang geblesseerd te zijn geweest stonden Edouard Duplan en Cedric van der Gun stonden weer in de basis. Michael Zullo verving Dave Bulthuis. Het was de 100ste wedstrijd voor Jan Wouters als hoofdcoach in de Eredivisie.

Eerste helft
In een ijs- en ijskoude Euroborg, waar Mark van der Maarel het aandurfde om met korte mouwen te spelen kwam de wedstrijd traag op gang. FC Utrecht combineerde behoedzaam en domineerde de eerste helft. Groningen kreeg een paar kansen, maar vond steeds de uitstekend keepende Robbin Ruiter op zijn weg.

Halverwege de eerste helft liep Cedric van der Gun de bal bijna in het Groningse doel na een scherpe voorzet vanaf de linkerkant van Alexander Gerndt. Vermeldenswaard is nog dat Ruiter vlak voor de rust zeer ver zijn doel moest uitkomen, bijna tot de middenlijn, om de bal te onderscheppen.

Tweede helft
Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en gingen vol in de aanval. In de eerste minuten van de tweede helft ontstonden een paar hachelijke situaties in het overvolle Utrechtse strafschopgebied, maar Groningen wist daaruit niet te scoren.

In de 55e minuut kwam een voorzet van Michael Zullo op de hand van een Groningse verdediger. Scheidsrechter Ed Janssen gaf een penalty aan FC Utrecht. Alexander Gerndt benutte de penalty beheerst: 0-1.

Daarna zette FC Groningen alles op de aanval, maar het was FC Utrecht die 0-2 op het scorebord zette. Mike van der Hoorn werkte de bal uit een corner achter Groningen doelman Marco Bizot. Daarna speelde FC Utrecht de wedstrijd bekwaam uit en kwam niet meer in gevaar.

Geel:
30’ Rasmus Lindgren
55’ Michael de Leeuw
90+3’ Jan Wuytens

Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Jan Wuytens, Michael Zullo; Adam Sarota, Anouar Kali, Nana Asare; Cedric van der Gun (79’ Leon de Kogel), Alexander Gerndt, Edouard Duplan (88’ Kai Heerings).

Opstelling FC Groningen: Marco Bizot; Johan Kappelhof, Virgil van Dijk, Kees Kwakman, Lorenzo Burnet; Rasmus Lindgren (83’ Henk Bos), Michael de Leeuw, Tim Sparv; Mitchell Schet (58’ Leandro Bacuna), David Texeira (58’ Género Zeefuik), Andraz Kirm.