FC Utrecht Girlsacademy bijzonder trots !

13 januari 2013

Op zondag 13 januari 2013 was het druk op het complex van Sv Saestum. Onder grote belangstelling vond de eerste centrale training plaats van de FC Utrecht Girlsacademy voor talentvolle speelsters uit de geboortejaren 2000 en 2001. 40 talentjes uit de Provincie Utrecht, Noord Holland, Flevoland en Gelderland waren te bewonderen.

40 talentjes, voortgekomen uit de verenigingen: CSW, SC ’t Gooi, AS’80, IJsselmeervogels, Roda ’46, OSM ’75, Cobu Boys, Sv Saestum, SC Buitenboys, DOVO, BFC, FC Driebergen, Delta Sports ’95, Houten, Aurora, UVV, Candia ’66, Vriendenschaar, Hertha, Valleivogels, HSV De Zuidvogels, ASC Waterwijk, Hercules, De Meern, HF&FC Victoria 1893, FZO, Sporting ’70, Renswoude en DOSC.

Doel van de eerste training stond vooral in het teken van kennismaking; de talentjes hoefden zich niet druk te maken om selecteren. Eerst maar even wennen aan elkaar en aan de trainers. Lekker voetballen in een ontspannen omgeving en een heerlijk voorjaarszonnetje. De meisjes kregen een gevarieerde training voorgeschoteld dat bestond uit 4 onderdelen. Voor coördinator John Kaersenhout was het natuurlijk fantastisch om te zien hoe de meisjes genoten van voetbal. Samen met trainers en begeleiders kan de FC Utrecht Girlsacademy zondermeer terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Na zondag is - naast het FC Utrecht Talenteam onder 17 en onder 15 - de FC Utrecht Girlsacademy een Talententeam rijker; 13 januari 2013, FC Utrecht Talententeam onder 13. Een nieuw geluksgetal. Daar mogen wij met z’n allen bijzonder trots op zijn…… Met de aanmeldingen voor de FC Utrecht Meisjesvoetbalschool gaat het ook de goede kant op.