FC Utrecht Academie start workshops

05 januari 2013
De FC Utrecht Academie is een reeks workshops gestart om de jeugdspelers optimaal voor te bereiden op het vak profvoetballer. De eerste workshop ging over voeding.
De FC Utrecht Academie is een reeks workshops voor jeugdspelers gestart waarin aspecten als voeding, werkwijze opleiding, speelwijze, lifestyle, doping, media en contracten ter sprake komen. De eerste workshop werd gegeven door sportdiëtiste Carlien Harms in samenspraak met Armand Bettonviel, de voedingscoördinator van FC Utrecht, en de jeugdtrainers.

De talenten werden in de workshop voeding onder andere geïnformeerd over wat professioneel sporters op welke momenten het best kunnen eten en drinken, om zo het maximale uit hun prestaties te halen. Op deze manier probeert de FC Utrecht Academie haar talenten optimaal voor te bereiden op het vak profvoetballer.

Complete opleiding
De FC Utrecht Academie leidt immers jonge talentvolle spelers op tot volwaardige profvoetballers. Hier komt meer bij kijken dan alleen voetbal. De Academie biedt de spelers een complete opleiding tot profspeler en laat hierbij alle facetten aan bod komen. In het betaalde voetbal ligt het verschil tussen het wel of niet slagen vaak in details.

De workshops worden per leeftijdscategorie binnen de jeugdopleiding gegeven. Bij de jongste spelers worden ook hun ouders betrokken, zodat zij op de hoogte zijn hoe zij hun kind optimaal kunnen steunen in de ontwikkeling als voetballer. Na afloop van de workshops kregen de spelers en ouders posters en flyers mee met daarop de tien gouden voedingsregels. Ook ontvingen zij informatie over hersteldranken en een brochure over doping. Na de winterstop worden de workshops vervolgd.