Efficiënt FC Utrecht wint van Willem II

27 januari 2013
FC Utrecht heeft zondagmiddag met 3-1 van Willem II gewonnen. Kali, Duplan en Schepers scoorden voor FC Utrecht.

Na een lastige trainingsweek qua weersomstandigheden, begon FC Utrecht het duel met Willem in de vrijwel sterkste opstelling. Alleen Jacob Mulenga en Tommy Oar ontbraken. Mulenga omdat hij in Zuid-Afrika met Zambia deelneemt aan de African Cup of Nations en Tommy Oar, omdat hij aan zijn hamstring is geblesseerd. Dave Bulthuis was er na een wedstrijd schorsing weer bij. Twee ex-verdedigers van FC Utrecht kwamen niet in actie voor Willem II: Kees van Buuren en de van FC Twente gehuurde Tim Cornelisse, die nog niet speelgerechtigd was.

De wedstrijd begon onder barre omstandigheden: stromende regen, harde wind en een temperatuur van net boven nul. Het in de eerste helft vertoonde spel was niet veel beter. Het tempo was laag en FC Utrecht kon niet in zijn spel komen. Willem II slaagde erin de opbouw van FC Utrecht vroegtijdig te verstoren en trok zelf veelvuldig ten aanval. Met name Danny Guijt kreeg een paar kansen, maar zijn schoten en kopballen verdwenen naast het Utrechtse doel of werden onschadelijk gemaakt door de Utrechtse doelman Robbin Ruiter.

Na ruim een half uur spelen scoorde Willem II bijna. Philipp Haastrup kopte de bal uit een corner snoeihard in de rechterhoek van het Utrechtse doel, maar Anouar Kali, die op de doellijn stond, kon de bal met kunst- en vliegwerk wegwerken. FC Utrecht stelde daar weliswaar schoten van Mark van der Maarel, Dave Bulthuis, Mike van der Hoorn en Alexander Gerndt tegenover, maar veel gevaar voor de Tricolores leverde het niet op. Dat gold ook voor een kopbal van Jan Wuytens uit een corner van Adam Sarota. Vlak voor rust kreeg Cedric van der Gun nog bijna een kans na een scherpe voorzet van Gerndt.

Tweede helft
Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. FC Utrecht speelde vanaf het begin van de tweede helft in een veel hoger tempo en ging vol in de aanval. Dit had al na een paar minuten succes. Na een voorzet van rechts van Edouard Duplan tikte de attente Kali de bal binnen: 1-0.

Daarna werd Willem II even gevaarlijk, maar goed ingrijpen van Ruiter voorkwam de gelijkmaker. Na ongeveer een uur spelen, raakte Adam Sarota geblesseerd aan zijn knie. Hij probeerde nog even door te spelen, maar moest na enkele minuten het veld af. Hij werd vervangen door debuterende en uiteindelijke goed spelende Yassin Ayoub.

2-0
De zon ging schijnen en het werd nog mooier toen Edouard Duplan in de 68e minuut na een voorzet van Gerndt de 2-0 op het scorebord zette. Hij zette daarbij zijn tegenstander knap opzij. Daarna trad een periode aan waarin FC Utrecht het duel zonder al te veel krachten te verspillen professioneel uitspeelde.

3-0
Het werd zelfs nog 3-0 in de 88e minuut. Het was Bob Schepers die koud in het veld was gekomen voor Duplan. Nana Asare zette de aanval op vanaf het middenveld en gaf de bal aan Alexander Gerndt. De voorzet van Gerndt kogelde Schepers bij zijn eerste balcontact snoeihard in het Tilburgse doel. In de extra tijd scoorde invaller Robbie Haemhouts de eretreffer voor Willem II.

Met deze 3-1 overwinning staat FC Utrecht nog steviger op de zesde plaats met 36 punten uit 20 wedstrijden.


Karakteristieken

Toeschouwers: 17.043

Scheidsrechter: Jan Wegereef

Scoreverloop:
1-0 48’ Anouar Kali
2-0 67’ Edouard Duplan
3-0 89’ Bob Schepers
3-1 90+1’ Robbie Heamhouts

Geel:
36’ Philipp Haastrup
57’ Niek Vossebelt


Opstelling FC Utrecht: Robbin Ruiter; Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Jan Wuytens, Dave Bulthuis; Edouard Duplan (88’ Bob Schepers), Anouar Kali, Nana Asare, Adam Sarota (65’ Yassin Ayoub); Alexander Gerndt, Cedric van der Gun (62’ Leon de Kogel).

Opstelling Willem II: David Meul; Sofian Akouili, Philipp Haastrup, Jordens Peters, Gaby Jallo; Niek Vossebelt, Danny Guijt (72’ Robbie Haemhouts) ,Hans Mulder; Jens Podevijn (72’ Genaro Schnijders), Virgil Misidjan (72’ Marc Höcher), Aurélien Joachim.


Geef jouw mening!
Hoe heb jij de wedstrijd FC Utrecht - Willem II ervaren? Laat het ons weten, als jij zondag aanwezig was in Stadion Galgenwaard. Klik -HIER- voor de enquete/het tevredenheidsonderzoek onder bezoekers van de thuiswedstrijden van FC Utrecht.