Naast de selectie, beloften, medewerkers en supporters van FC Utrecht, biedt HealthCity ook de teams die namens FC Utrecht deelnemen aan de Dutch Career Cup de mogelijkheid om met deze kou binnen te trainen. De Dutch Career Cup is een re-integratieprogramma waarin voetbalclubs hun faciliteiten en contacten inzetten om de deelnemers aan een baan te helpen.

Eén van de onderdelen van dit initiatief is een sportprogramma bij de club. Door het sporten moeten de deelnemers fit worden en lekker in hun vel raken, om zo met frisse moed op zoek te gaan naar een baan. Om de jongeren een extra stimulans te geven trainden zij bij HealthCity, de hoofdsponsor van FC Utrecht.

Mooi voorbeeld
HealthCity-regiomanager Hank Roothuis steunt het project Dutch Career Cup met plezier. “Wij werken graag aan dit project mee. Het is een mooi voorbeeld dat gezond leven en lekker in je vel zitten, kan leiden tot betere prestaties op school, werk of waar dan ook.” Kees Grovenstein, trainer van de FC Utrecht Dutch Career Cup-teams, is blij dat zij vandaag bij HealthCity kunnen trainen: “Met deze kou is het erg prettig om toch iets met de groep te kunnen doen. We wilden vandaag actief bezig zijn en dan is dit alternatief leuk en voor de deelnemers een keer wat anders.”

Baan gevonden
Eén van de enthousiaste deelnemers is Arthur, die blij is met kans die hij krijgt. “De Dutch Career Cup in één woord: Lachen!”, vertelt hij enthousiast. “Het is een goed project en het voetballen met de andere deelnemers vind ik erg leuk. Ik heb via het programma al voor twee maanden een baan gevonden. Ik weet dat je dat vooral zelf doet, maar zonder hulp weet ik niet of dit was gelukt.” Dat hij vandaag een keer niet op het veld staat vindt Arthur niet erg. “Dat we nu binnen kunnen trainen, vind ik heel aardig van HealthCity. Ik heb als kleine jongen altijd gevoetbald, maar ik heb ook met regelmaat gefitnesst en aan krachttraining gedaan. Hier trainen bevalt me erg goed.”