“Doorgaan waar we gebleven zijn”

18 januari 2013
FC Utrecht staat voor de eerste wedstrijd in de Eredivisie na de winterstop. “We willen doorgaan waar we gebleven zijn.”

De eerste competitiewedstrijd is gelijk een lastige opgave voor FC Utrecht. “Een uitwedstrijd tegen FC Groningen is voor ons altijd een lastige opgave”, zegt trainer Jan Wouters. Kijkend naar de statistieken won FC Utrecht slechts vijf keer van de 34 gespeelde duels. Bovendien scoorde FC Utrecht niet in de laatste vier edities van deze ontmoetingen.

FC Utrecht trainde de afgelopen dagen in Stadion Galgenwaard, omdat daar het verwarmde veld het best aansluit op de omstandigheden in Groningen. Bovendien was de training van vrijdagochtend besloten, zodat Wouters in alle rust de training kon houden.

Doorgaan
Na de winterstop kijkt trainer Jan Wouters uit naar de eerste eredivisiewedstrijd in het nieuwe kalenderjaar. “We hebben een goed trainingskamp gehad”, vertelt Wouters over de trainingsweek in Portugal. “De groep heeft hard getraind en ik moet zeggen dat we er goed voorstaan. We willen doorgaan waar we gebleven zijn. We blijven net als voor de winterstop uitgaan van ons eigen spel. Zeker in de oefenwedstrijd tegen Hannover 96 hebben we gezien dat dit zeer effectief kan zijn. Dat was een prettige bevestiging van de weg die we zijn ingeslagen”, zegt de trainer die zondag voor de honderdste keer op de bank zit als hoofdtrainer van een eredivisieclub.

FC Utrecht vertrekt zaterdagmiddag al naar het noorden. “We spelen zondag al om 12:30 uur in Groningen. Met de lange busreis in het vooruitzicht is het lastig om je optimaal voor te bereiden als we de reis op de wedstrijddag zouden maken”, meent Wouters. De afgelopen dagen trainde de selectie in het stadion, waar de veldverwarming aan staat waardoor het team zich goed kon voorbereiden op het duel. Het veld was goed alleen de kou speelde de spelers parten. “Daar heb ik maar één advies voor”, zegt Wouters, “blijven bewegen dan blijf je warm.”

Blessures
FC Utrecht kan geen beroep doen op de geblesseerden Marcus Nilsson (ziek) en Tommy Oar (hamstring). Jacob Mulenga speelt met Zambia om de Africa Cup of Nations en Dave Bulthuis is geschorst, na zijn rode kaart tegen Ajax.

Rechtstreeks verslag

De wedstrijd tegen FC Groningen begint zondag om 12:30 uur. Ga je niet naar het uitduel, maar wil je toch op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Groningen? Volg dan het live-verslag van de wedstrijd op Twitter: www.twitter.com/fcutrechtmatch.
Ook kun je de wedstrijd live volgen via Eredivisie Live. Bestel -HIER- nu al je kijkcode voor de wedstrijd en kijk via FC Utrecht.TV de wedstrijd live.