Jong FC Utrecht is de nieuwe koploper in de Beloftencompetitie Divisie A. De beloften wonnen maandagavond met 4-1 van Jong N.E.C./FC Oss, mede dankzij een hattrick van Leon de Kogel. Doordat de wedstrijd Jong sc Heerenveen tegen Jong NAC Breda werd afgelast, passeert FC Utrecht de Friezen op de ranglijst.

Jong FC Utrecht startte met een flink aantal spelers uit het eerste elftal. Alleen Gévero Markiet en Elroy Pappot kwamen namens het elftal van de beloften het veld in. Aan de zijde van de tegenstander was dit niet anders het geval. Zo speelde voormalig FC Utrecht-spelers Leroy George in het team van de bezoekers.

De wedstrijd op het kunstgras van Sportcomplex Zoudenbalch was uitstekend schoongemaakt, zodat gewoon gespeeld kon worden. Dit in tegenstelling tot vier andere duels in de Beloftencompetitie Divisie A die werden afgelast.

Dominant
De Utrechtse beloften domineerden het eerste bedrijf van het duel. In het eerste half uur kreeg de ploeg van Jean-Paul de Jong, die zeer verzorgt positievoetbal speelde, legio kansen. Bob Schepers en Leon de Kogel misten de eerste kansen. Ook een vrije trap van Leroy George ging namens de bezoekers naast, net als een kopbal van voormalig Spakenburg-speler Danny van den Meiracker.

Het was Leon de Kogel die de score na een kwartier opende. Na een actie van Takagi, bracht Yassin Ayoub de bal voor de voeten van de spits die de bal droog kon inschuiven. Drie minuten later was het de Japanner die voor de keeper werd gezet op aangeven van De Kogel. ‘Sjakie’ schoot de bal via de onderkant van de lat achter de nieuwe Noorse doelman van de Nijmegenaren Karl-Johan Johnsson: 2-0.

Trekker
Zeven minuten later was het al weer raak. De op links opgestoomde Gévero Markiet speelde Takagi aan. De behendige Japanner bediende De Kogel die de trekker voor de tweede keer overhaalde en voor 3-0 tekende. Na die goal brak een mindere fase aan en kon N.E.C. iets terug doen. Vanaf de rand van de zestienmeter maakte Kevin Wattamaleo met een drop kick de aansluitingstreffer. Doelman Erik Cummins had de bal nooit zien aankomen.

Debuut
In de rust verving Esmat Shanwary Bob Schepers. Shanwary maakte na lang blessureleed dan eindelijk zijn debuut voor FC Utrecht. Afgelopen zomer kwam de middenvelder over van N.E.C., maar raakte daarna geblesseerd. Nu kon hij tegen zijn oude club zijn debuut maken, een mooi moment voor Shanwary.

De eerste 25 minuten waren volledig voor de bezoekers. Van den Meiracker schoot op de paal, een buitenspeldoelpunt van George werd afgekeurd en ook een schot van Rick ten Voorde belandde op het houtwerk. Na een omzetting in het elftal door trainer De Jong (Takagi in de spits en Pappot terug op het middenveld) ging het beter lopen. Shanwary kopte recht op de Noorse doelman en zette zijn debuut geen extra glans bij.

Hattrick
Acht minuten voor tijd maakte Leon de Kogel de hattrick vol, door een penalty te benutten. De aanvaller uit Houten werd vastgehouden in het strafschopgebied, waarna scheidsrechter Richard Martens gedecideerd naar de stip wees. De Kogel ging zelf achter de bal staan en faalde niet oog-in-oog met de Noorse doelman.