Daan Bovenberg naar N.E.C.

31 januari 2013
Daan Bovenberg vertrekt per direct naar N.E.C. De verdediger tekent in Nijmegen een contract tot de zomer van 2016.

Daan Bovenberg vertrekt per direct naar N.E.C. De verdediger tekent in Nijmegen een contract tot de zomer van 2016. Bij N.E.C. wordt Bovenberg herenigd met Alex Pastoor, waarmee hij eerder bij Excelsior samenwerkte.

Bovenberg maakte in de zomer van 2011 de overstap van Excelsior naar FC Utrecht. “Daan is een goede voetballer”, zegt Hoofd Spelerzaken a.i. Edwin de Kruijff. “Maar, wij zijn gezamenlijk niet in staat geweest om hem optimaal te laten presteren. Je kunt in zo’n geval doorgaan op dezelfde voet of naar een oplossing gaan zoeken. Dit laatste hebben we gedaan en gevonden in een overgang naar N.E.C. Wij gunnen Daan een goede voortzetting van zijn voetballoopbaan”, aldus De Kruijff.

Bovenberg speelde achttien competitieduels voor FC Utrecht, waarin hij driemaal tot scoren kwam.