Beloften spelen uit in Almelo

28 januari 2013
De beloften van FC Utrecht spelen maandagavond een uitwedstrijd tegen Jong Heracles Almelo. Het duel wordt in het Polman Stadion gespeeld.

Jong FC Utrecht speelt maandagavond in de Beloftencompetitie Divisie A de uitwedstrijd tegen Jong Heracles Almelo. De Utrechtse beloften maken een goed seizoen door en zijn momenteel met twintig punten koploper. sc Heerenveen bezet met één punt minder de tweede plaats, maar moet nog wel een wedstrijd inhalen. De tegenstander van vanavond staat met elf punten zevende. Trainer Jean-Paul de Jong ziet een mooie uitdaging in het duel met de Almelose beloften, dat in het Polman Stadion wordt gespeeld. “Het is een mooi streven om onze koppositie te verstevigen.”

De beloften zijn na de winterstop de tweede competitiehelft goed gestart en De Jong wil deze lijn doortrekken tegen de beloften van Heracles Almelo. “Het zijn altijd lastige wedstrijden in Almelo. We moeten ons staande houden onder de lastige omstandigheden van het kunstgras. Het is belangrijk dat we zeer alert blijven met het goed verzorgde positiespel dat zij spelen. We moeten zoveel mogelijk werken en spelen vanuit onze eigen intenties. Dan ligt er een mooie uitdaging om de drie punten mee naar Utrecht te nemen”, meent De Jong.

Jong FC Utrecht moet het vanavond stellen zonder vaste waarde Kenny Teijsse. Hij is voor de rest van het seizoen verhuurd aan FC Oss. Bij de Jupiler League-club hoopt Teijsse de volgende stap in zijn ontwikkeling zetten, om in de zomer klaar te zijn voor de overstap naar FC Utrecht 1. Voor Thijs van Hofwegen en Kevin van Kippersluis komt de wedstrijd tegen Jong Heracles Almelo nog te vroeg. Zij zijn beiden nog herstellende van een blessure.

Het duel wordt gespeeld in het Polman Stadion in Almelo. Toegang is gratis en de ploegen trappen af om 18.30 uur.