FC Utrecht verhuurt centrale verdediger Bart Vriends voor de rest van het seizoen aan Go Ahead Eagles. De aanvoerder van Jong FC Utrecht tekent in Deventer direct een contract tot de zomer van 2015. De verbintenis van Vriends bij FC Utrecht loopt deze zomer af.Bart Vriends speelt sinds 2003 in de academie van FC Utrecht. “Bart is een jongen van de club”, zegt Hoofd Spelerszaken a.i. Edwin de Kruijff. “Bijna tien jaar heeft hij deel uitgemaakt van onze opleiding. Dat is een behoorlijk lange tijd. Het is jammer dat hij de stap naar het eerste elftal nog niet heeft kunnen maken.”

“Nu komt een mooie uitdaging voor hem langs, bij een mooie en ambitieuze club in de Jupiler League. Wij willen Bart deze kans niet ontnemen en werken mee aan een tussentijds vertrek”, aldus De Kruijff.

“Na al die jaren bij FC Utrecht had ik graag mijn debuut gemaakt in Stadion Galgenwaard”, zegt Bart Vriends. “Maar, deze stap komt voor mij op het juiste moment. Sportief gezien is dit in mijn ogen de juiste stap in mijn carrière. Ik hoop bij Go Ahead Eagles veel te spelen en de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten. Met veel plezier kijk ik terug op mijn periode bij FC Utrecht.”

FC Utrecht wenst Bart Vriends veel succes in zijn maatschappelijke en sportieve toekomst.