Anouar Kali vertrekt bij FC Utrecht

06 januari 2013
FC Utrecht en Anouar Kali hebben besloten de onderhandelingen over verlenging van de aflopende verbintenis van Kali te staken.

FC Utrecht en Anouar Kali hebben in gezamenlijkheid besloten de onderhandelingen over verlenging van de aflopende verbintenis van de middenvelder te staken. Het verschil tussen vraag en aanbod is te groot, waardoor de wegen tussen club en speler deze zomer gaan scheiden. Kali is bezig aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht en doorliep een deel van de academie van de club.

“Anouar is een jongen van de stad en komt voort uit onze eigen academie. Dan is het spijtig dat hij de club al zo jong verlaat”, zegt Hoofd Spelerszaken a.i. Edwin de Kruijff van FC Utrecht. “Zeker ook gezien de sportieve ontwikkeling die hij de laatste maanden heeft doorgemaakt. Anouar begon als wisselspeler aan het seizoen, maar groeide al snel uit tot een belangrijke speler in ons elftal. Die ontwikkeling heeft iedereen positief verrast.”

FC Utrecht heeft al vroeg in het seizoen het vertrouwen uitgesproken in de middenvelder. “Wij hebben er vanaf het begin van het seizoen, binnen onze mogelijkheden, alles aan gedaan om Anouar voor FC Utrecht te behouden. Dat is niet gelukt en dat is jammer. Maar, wij gaan nu verder met het bouwen van ons elftal van de toekomst. Dat mag nooit afhankelijk zijn van één persoon”, aldus De Kruijff.

“Dat we wekenlang in gesprek zijn geweest, betekende echt dat ik graag bij FC Utrecht wilde blijven”, kijkt Anouar Kali terug. 
“Na een periode van zeven jaar, waarvan drie bij het eerste elftal, heb ik desondanks besloten om niet te verlengen bij FC Utrecht. Ik verlaat FC Utrecht aan het einde van het seizoen. Ik voel dat ik dan een ander avontuur wil aangaan. Tot dat moment richt ik mij voor de volle honderd procent op de doelen die wij met FC Utrecht voor ogen hebben. Ik wil bij mijn club FC Utrecht heel mooi afsluiten."

FC Utrecht wenst Anouar succes met het maken van de goede keuzes voor het vervolg van zijn voetbalcarrière en vertrouwt op een goede voortzetting van de samenwerking tot het moment van zijn vertrek.