16.00 uur: FC Utrecht – 1. FC Union Berlin

09 januari 2013
FC Utrecht speelt vanmiddag zijn eerste van twee oefenduels op het trainingskamp. 1. FC Union Berlin is de tegenstander.

FC Utrecht speelt vanmiddag zijn eerste van twee oefenduels op het trainingskamp in de Algarve. Voor dit duel reist FC Utrecht de grens over. Het duel wordt namelijk gespeeld in het Spaanse Cartaya. In Estadio de Fútbol "Luis Rodriguez Salvado" is 1. FC Union Berlin om 16.00 uur (lokale/Nederlandse tijd) de tegenstander.

FC Utrecht
De spelersgroep van FC Utrecht staat er goed voor en heeft de eerste reeks aan trainingen in Portugal goed doorstaan. Trainer/coach Jan Wouters kan tegen 1. FC Union Berlin een beroep doen op nagenoeg zijn voltallige selectie. Alleen Leon de Kogel ontbreekt vanwege ziekte. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Wouters veel spelers gaat inzetten.

De tegenstander
1. FC Union Berlin is de huidige nummer zeven van de Duitse 2. Bundesliga. Bij de opponent van FC Utrecht speelt onder andere de Tunesiër Tijani Belaid, die in het seizoen 2006/2007 kortstondig uitkwam voor PSV. Verder bestaat de ploeg voornamelijk uit Duitse voetballers. 1. FC Union Berlin speelde gisteren nog een oefenduel. Tegen het Spaanse Recreativo werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Later in de week oefent FC Utrecht nog tegen het eveneens Duitse Hannover 96. Dit duel wordt wel in Portugal gespeeld.

Voor enkele updates van het duel FC Utrecht – 1. FC Union Berlin volg je FC Utrecht op Twitter: @fcutrecht.