Aanvaller Rubio Rubin van FC Utrecht speelde vannacht met Verenigde Staten Onder 23 tegen de Olympische ploeg van Brazilië. In Brasilia stond de speler van FC Utrecht in de basis, maar kon hij een 3-0 nederlaag niet voorkomen.

De Olympische equipe van Brazilië, dat de Zomerspelen van 2016 organiseert, kwam via een doelpunt van Luan al snel op een 1-0 voorsprong. Na een goede voorzet van FC Utrecht’s Rubio Rubin was Verenigde Staten Onder 23 dichtbij de gelijkmaker, maar Jordan Morris kreeg de bal niet tegen de touwen.

Na de rust namen de Brazilianen afstand van de Amerikanen. Douglas kopte een kwartier voor tijd de 2-0 binnen en via Vinicius werd het een kleine tien minuten voor het einde 3-0. Dat verschil kon Verenigde Staten Onder 23, waarvoor Rubin een volledige wedstrijd speelde, niet meer verkleinen.

De Amerikaanse voetbalbond hecht veel waarde aan de Olympische Spelen van 2016 en heeft daarom het voornemen om de spelers die in aanmerking komen voor deelname aan dat toernooi op regelmatige basis samen te laten komen voor het afwerken van trainingen en het spelen van wedstrijden.