Mols: 'Kansen voor FC Utrecht in Amsterdam'

12 december 2014

Aanvaller van weleer Michael Mols blikt vooruit op de wedstrijd van aanstaande zondag.

Voormalig FC Utrecht-aanvaller Michael Mols weet wat het is om Ajax-uit te spelen. En om te scoren én te winnen in Amsterdam. FCUtrecht.nl sprak met Mols, tegenwoordig scout van FC Utrecht, over de wedstrijd van aanstaande zondag.

Hans van Breukelen, Jan-Willem van Ede en Mister FC Utrecht, Leo van Veen. Allemaal hebben ze veel toegevoegd aan de rijke FC Utrecht-historie. Iemand die moeiteloos in dit rijtje past is Michael Mols (43). De oud-spits kwam tussen 1996 en 1999 én in het seizoen 2004/2005 uit voor de club en kende een ongekende populariteit. "FC Utrecht was natuurlijk een van de mooiste periodes uit mijn voetbalcarrière", zegt de man die driemaal topscorer was van de club. "In Utrecht begon ik naam te maken in Nederland en heb ik heel veel mooie dingen meegemaakt. Dat is weinig voetballers gegund", zegt Mols, die 50 competitiedoelpunten maakte namens de Domstedelingen. 

'Waarom niet?'
Zondag spelen de club waar hij groot werd, FC Utrecht, en de club waar hij zijn opleiding genoot, Ajax, tegen elkaar in Amsterdam. Mols denkt dat er kansen liggen voor FC Utrecht. "De laatste jaren heeft FC Utrecht goede resultaten geboekt tegen Ajax, dus waarom nu niet?", vraagt Mols zich hardop af. "Wat een voordeel zou kunnen zijn is dat Ajax afgelopen woensdag heeft gespeeld in de Champions League tegen Apoel Nicosia. Wellicht zijn ze een beetje vermoeid en kan FC Utrecht daarvan profiteren. Ik zie zeker kansen voor FC Utrecht." Een speler die er niet bij is, is topscorer Ruud Boymans. "Ruud is een echte FC Utrecht-spits. Hij vecht voor elke meter, is fysiek sterk en kan een doelpunt maken", zegt Mols. "Hij moet nog wel leren zijn momenten te kiezen, maar het is een uitstekende spits voor FC Utrecht. Jammer dat hij er zondag niet bij is."

'De wedstrijd leeft'
Mols weet hoe het is om drie punten te pakken in de Amsterdam ArenA. "We wonnen daar ooit met 1-2. Ik scoorde een doelpunt, John de Jong maakte de andere goal. Scoren is sowieso leuk, maar zeker tegen Ajax. Het is voor de FC Utrecht-supporters een belangrijke wedstrijd; het leeft behoorlijk bij ze", zegt Mols. 

'Leuke, spannende wedstrijd'
Een tactiek om een goed resultaat bij Ajax te behalen heeft Mols niet paraat. "Het makkelijkste om te zeggen is dat ze erbovenop moeten klappen, maar dat is te eenvoudig. Het kan namelijk ook je valkuil zijn. Het risico is dat je veel ruimte weggeeft", meent Mols. "Het bedenken van een tactiek is iets voor de technische staf. Ik weet zeker dat ze Ajax volop hebben geanalyseerd en de zwakkere punten hebben blootgelegd. Ik voorspel een leuke, spannende 2-2", besluit Mols.

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres