Verminderen van eenzaamheid

Wij willen van betekenis zijn voor sociaal kwetsbare groepen in de samenleving. Onze oudjes, moeten we daarin niet vergeten. Vandaar dat onze aandacht uitgaat naar deze doelgroep en dat we vanuit onze kracht een bijdrage leveren aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen.

OUDERENVAK

FC Utrecht biedt ouderen de mogelijkheid om in Stadion Galgenwaard een wedstrijd te komen kijken. Speciaal voor hen is een deel op de hoofdtribune in gebruik als ouderenvak. Kaarten voor het ouderenvak zijn hier te verkrijgen.

OLD STARS

Vanuit de kracht van de club heeft FC Utrecht zich ten doel gesteld om ouderen te stimuleren om (meer) te gaan bewegen. Walking Football is daarbij een ideale vorm. 60-plussers bewegen, komen bij elkaar, drinken gezamenlijk een kop koffie en leren nieuwe mensen kennen. Het is een toegankelijke vorm van bewegen en in contact komen met gelijkgestemden. Vandaar ook dat wij met het FC Utrecht Oldstars team een actieve rol vervullen in de regio m.b.t. het stimuleren van amateurverenigingen en gemeenten om Walking Football te introduceren.

Voor wie is Walking Football?
Walking football is voor iedereen die 60-plusser is, in contact wil komen met leeftijdsgenoten en wil bewegen. Daarnaast is het op elke amateurvereniging op te zetten en uit te voeren. Hier lees je hoe je dat doet. Meer informatie over de FC Utrecht Oldstars: stuur een mail naar maatschappelijk@fcutrecht.nl

BEZOEK DAG­BESTEDINGS­CENTRUM

Omdat er veel ouderen zijn die helaas niet meer in staat zijn om een wedstrijd te bezoeken, zoeken de FC Utrecht Oldstars de ouderen op door regelmatig een bezoek te brengen aan dagbestedingscentrum Oost. De ervaring leert dat door de komst van FC Utrecht de ouderen opleven, zeker bij het horen van verhalen van vroeger over DOS, Elinkwijk en Velox. Hier vinden ontmoetingen plaats en laten we oude tijden herleven.

KERSTDINER

Ruim 1 miljoen ouderen zijn eenzaam. Samen kunnen we hier iets aan doen. Met een kerstdiner voor ouderen brengen we het thema eenzaamheid onder de aandacht. We organiseren jaarlijks het FC Utrecht kerstdiner. We brengen ruim 150 ouderen uit de provincie Utrecht bij elkaar en laten ze genieten van een onvergetelijk kerstdiner.