Verminderen van eenzaamheid

Wij willen van betekenis zijn voor sociaal kwetsbare groepen in de samenleving. Onze oudjes, moeten we daarin niet vergeten. Vandaar dat onze aandacht uitgaat naar deze doelgroep en dat we vanuit onze kracht een bijdrage leveren aan het verminderen van eenzaamheid onder ouderen, waarbij een inclusieve samenleving wordt toegejuicht.

OUDERENVAK

FC Utrecht biedt senioren van 65 jaar en ouder de mogelijkheid om in Stadion Galgenwaard een wedstrijd te komen kijken. Speciaal voor hen is een deel van vak G op de hoofdtribune in gebruik genomen als Ouderenvak. Het Ouderenvak is gemakkelijk toegankelijk voor onze ouderen. Met slechts 9 treden zit je al op je plek in het stadion. Interesse in het Ouderenvak? Neem contact op met het team van FC Utrecht Maatschappelijk. 

OLDSTARS

Vanuit de kracht van de club heeft FC Utrecht zich ten doel gesteld om ouderen te stimuleren om (meer) te gaan bewegen. Walking Football is daarbij een ideale vorm. 60-plussers bewegen, komen bij elkaar, drinken gezamenlijk een kop koffie en leren nieuwe mensen kennen. Het is een toegankelijke vorm van bewegen en in contact komen met gelijkgestemden. Vandaar ook dat wij met het FC Utrecht OldStars team een actieve rol vervullen in de regio bij het stimuleren van amateurverenigingen en gemeenten om Walking Football te introduceren.

Onze OldStars zijn dé ambassadeurs van FC Utrecht Maatschappelijk. Dankzij de hulp van deze mannen worden er maandelijks diverse evenementen gerealiseerd en uitgevoerd. Zo bedienen de OldStars tijdens het kerstdiner, helpen ze bij de Bingo’s en vertegenwoordigen ze FC Utrecht tijdens Walking Football toernooien.  

Voor wie is Walking Football?
Walking Football is voor iedereen die 60-plusser is, in contact wil komen met leeftijdsgenoten en wil bewegen. Daarnaast is dit concept op elke amateurvereniging op te zetten en uit te voeren. Hier lees je hoe je dat doet. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze teammanager John van de Boogaard.

KERSTDINER

Ruim 1 miljoen ouderen in Nederland leven in eenzaamheid. Samen kunnen we hier iets aan doen. FC Utrecht organiseert jaarlijks een kerstdiner speciaal voor ouderen om zo ouderen met elkaar in contact te brengen. Jaarlijks brengt FC Utrecht ruim 150 ouderen uit de provincie Utrecht bij elkaar om ze een onvergetelijk kerstdiner te bezorgen. Een avond waarover ze het nog maanden zullen hebben. Met een avond vol lekker eten, entertainment en gezelligheid is dit jaarlijks een geslaagde avond.  

TIKKIE TERUG

Met Tikkie Terug wil FC Utrecht een bijdrage leveren aan de strijd tegen dementie, eenzaamheid onder ouderen verminderen en oude tijden doen herleven. Door sportherinneringen in te zetten en bijeenkomsten te organiseren, worden de hersenen gestimuleerd. Voetbalherinneringen en de gedeelde passie voor sport brengen mensen bij elkaar en helpt hen om positieve gedachten en gevoelens te activeren. Door middel van oude rekwisieten, ons eigen OldStars team, de film FC fUsie en nog veel meer proberen wij dit te bewerkstelligen. Met het terugkerende patroon van de Tikkie Terug-bijeenkomsten hopen wij een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het leven van dementerenden, eenzame ouderen en hun naasten. 

BINGO

Gedurende het seizoen organiseert FC Utrecht meerdere activiteiten voor ouderen. Zo ook een echte FC Utrecht Bingo. Tijdens deze dag gaan wij samen met onze OldStars langs bij bejaardentehuizen, verzorgingstehuizen of ontmoetingscentra. Met de bingo brengen we mensen bij elkaar en zorgen we met elkaar voor een gezellige dag.