Late gelijkmaker nekt FC Utrecht O17

6 december 2014

FC Utrecht O17 leek op weg naar een overwinning tegen PSV. In de 97ste kwamen de Eindhovenaren pas langszij.

Vandaag op een zonnig Zoudenbalch de één na laatste wedstrijd in de najaarscompetitie. Tegenstander PSV had in de strijd om de laatste plaats in de kampioenscompetitie de punten hard nodig. FCU was echter niet van plan aan een Eindhovense overwinning mee te werken, maar moest ver in blessuretijd toch nog een gelijkspel toestaan. Het moet gezegd dat dit verdiend was. Toch ging FCU uitstekend van start. Het zette PSV onder druk, maar kansen werden nauwelijks gecreëerd. Naarmate de 1e helft vorderde hield FCU het druk zetten niet goed vol en kwam PSV beter in de wedstrijd, zonder dat ook dat veel kansen opleverde. Ruststand was dan ook begrijpelijk 0-0.

In de tweede helft ging het zware veld de Utrechters ook parten spelen, men verloor vaak de fysieke duels en slaagde er niet in om de bal in de ploeg te houden. Met een dubbele wissel probeerde trainer Robert Wijnands vooruit wat meer druk te krijgen. Virgil Smith en Jesse van Baal kwamen voor Rogier Benschop en Dennis van Schuppen. Dat had al snel resultaat: Virgil Smith zette goed druk en uit zijn voorzet kon Louk Dekkers in tweede instantie de 1-0 binnentikken. PSV ging daarna nog meer druk zetten en hanteerde veel de lange bal. Omdat FCU daarbij ook teveel achteruit ging lopen en een aantal onnodige overtredingen maakte, kwam uit een vrije trap na 7 minuten blessuretijd dan toch de gelijkmaker.

Trainer Robert Wijnands kon uiteindelijk wel leven met het resultaat al was hij natuurlijk teleurgesteld: “Jammer dat we vandaag de overwinning niet over de streep konden trekken, al was het voor PSV wel verdiend, vind ik. We liepen te ver achteruit en moeten slimmer worden in het uitspelen van zulke potjes. We konden ook vandaag op het begin na niet echt ons spelletje spelen, de ballen sprongen te vaak van voeten af en voorin konden we ook niet echt wat afdwingen, zal ook wel met het zware veld te maken hebben gehad. Nog één wedstrijd en daarna gaan we ons opmaken voor de kampioenscompetitie; ik denk dat iedereen daar veel zin in heeft”.

Scoreverloop
“63  1-0  Louk Dekkers

“80  1-1  Kaan Tanriver

Opstelling FC Utrecht: Thijmen Nijhuis, Giovanni Troupée, Nick Lim, Junior van der Velden, Brian van den Hooff (“76  Zohair El Markhous), Baran Karadag, Odysseus Velanas (“37 Louk Dekkers), Shayne Pattynama (“79 Sylian Mokono), Mitchell van Rooijen, Dennis van Schuppen (“55 Jesse van Baal), Rogier Benschop (“55 Virgil Smith).


meer foto's op www.rij13sportfotografie.nl

Laatste nieuws

Hoofdsponsor

2016 Logo ZvdZ RGB

Connectiviteitspartner

tele2

Official partners

HiKOKI-Logo-sponsor hummel_Sport_Logo_Black_horizontal LOGO - DASSY - FOOTER Amstel-Bier-Logo-1 logo_H&H_2_wit

Partners

FOX_SPORTS_NL_LOGO_BLUE_RGB vriendenloterij 2016_OFM_Logo_NewSlogan_zwart

Digital partner

tres