Knappe uitzege FC Utrecht O17

19 april 2014
FC Utrecht O17 heeft na lange tijd weer een overwinning geboekt in de competitie. Na de bekersuccessen en een aantal gelijke spelen werd het in en tegen Heerenveen 0-2.

FC Utrecht O17 heeft na lange tijd weer een overwinning geboekt in de competitie. Na de bekersuccessen en een aantal gelijke spelen werd het in en tegen Heerenveen 0-2 voor de mannen van trainer Claudio Braga. Het was deze keer echter niet Braga die de coaching verzorgde, maar stagetrainer Marcel van der Net, die opging voor zijn praktijkexamen TC 1.

FC Utrecht speelde in de eerste helft behoorlijk naar de intenties van de Utrechtse speelwijze, er werd goed druk gezet en er werd compact gespeeld. Heerenveen kwam dan ook niet aan een behoorlijke opbouw toe. FC Utrecht deed alleen te weinig met het balbezit wanneer men in de voorste linie kwam. Toch scoorde FC Utrecht voor rust de 1-0, nadat Karim Loukili een verkeerde breedtepass van Heerenveen had onderschept, en alleen voor keeper Bos van Heerenveen niet faalde. Naarmate de wedstrijd vorderde ebde echter de druk van FC Utrecht weg, omdat de samenwerking tussen de linies wegviel en daardoor te ver uit elkaar kwamen te liggen.

Heerenveen schiep zich in de tweede helft twee grote kansen. Bij de eerste kans redde FC Utrecht keeper Bodhi Prinssen en bij de tweede schoot de Heerenveen spits wild over. FC Utrecht had, als het in de omschakeling wat efficiënter was geweest, de wedstrijd allang op slot kunnen gooien. Omdat dat niet gebeurde bleef het tot vlak voor tijd spannend. Een identieke breedtepass als bij het eerste doelpunt deed Heerenveen tenslotte de das om. Emre Bal onderschepte en schoof de bal keurig langs keeper Bos. Trainer Marcel van der Net was niet alleen gelukkig met de overwinning maar ook met het slagen voor zijn praktijkexamen. Namens de jongens en de staf dan ook van harte gefeliciteerd.

A.s. donderdagmiddag (24 april) speelt FC Utrecht O17 de competitiewedstrijd tegen Vitesse op Papendal (aanvang 16.30 uur) en op 3 mei staat de laatste competitiewedstrijd gepland thuis tegen ADO Den Haag (aanvang 14.30 uur)

sc Heerenveen O17 - FC Utrecht O17 (0-1) 0-2
'30 0-1 Karim Loukili
'78 0-2 Emre Bal