Oranje Onder 19, waarvoor FC Utrecht-talent Issa Kallon als invaller een half uur voor tijd binnen de lijnen kwam, is het Europees Kampioenschap in Griekenland voortvarend gestart. De Nederlandse ploeg won met 1-0 van Rusland Onder 19.

Een krachtige kopbal van Pelle van Amersfoort, na een goede voorzet van Bilal Ould-Chikh, zorgde ervoor dat het vlak voor rust 1-0 werd. Die score zou in de tweede helft in het warme Larissa niet meer veranderen.

De Russen kregen nog wel kansen om op gelijke hoogte te komen, maar slaagden er niet in Joël Drommel te passeren. Aan de andere kant van het veld waren er voor Abdelhak Nouri en FC Utrecht’s Kallon ook nog mogelijkheden, maar ook de Russische doelman stond toen zijn mannetje.

Vrijdag speelt Oranje Onder 19 in de tweede van de drie groepswedstrijden in Katerini tegen Duitsland Onder 19. Maandag volgt in Veria de laatste poulepartij. Dan is Spanje Onder 19 de tegenstander.