Het oefenduel van Jong FC Utrecht tegen Jong FC Volendam is geëindigd in een gelijkspel. Na een 2-0 voorsprong voor de Utrechtse beloften, kwam FC Volendam langszij: 2-2.

De wedstrijd stond voor de thuisploeg in het teken van debuten en rentrees. Zo maakten Wouter Soomer (ex-PSV) en Burak Burak (FC Utrecht O19) hun debuut in Jong FC Utrecht. Jordi Balk en Esmat Shanwary keerden terug na knieblessures. Voor Shanwary was het de eerste wedstrijd van dit seizoen. Hij wist zijn rentree extra glans te geven door te tekenen voor de openingstreffer. Het andere Utrechtse doelpunt kwam op naam van Gyliano van Velzen.

Jong FC Volendam kwam met een ervaren ploeg naar Utrecht, waardoor het een leerzame wedstrijd werd voor de ploeg van Ab Plugboer. Beide ploegen kregen kansen in een wedstrijd die op en neer golfde. In de opbouw speelde Jong FC Utrecht wat gehaast, waardoor balverlies op de loer lag en de ploeg vaak snel moest schakelen tussen aanval en verdediging.

In de eerste helft kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. Shanwary kreeg de bal na een aanval over links en schoot de bal in de lange hoek voorbij de keeper van Jong FC Volendam. Vervolgens profiteerde Van Velzen van een fout in de opbouw bij FC Volendam. Een terugspeelbal belandde in de voeten van de aanvaller, die de bal over de keeper in de goal schoot. Nog voor rust deed FC Volendam wat terug en bracht met de 2-1 de spanning in de wedstrijd. In de tweede helft scoorden alleen de bezoekers nog eenmaal, waardoor de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Volgende week speelt Jong FC Utrecht weer een competitiewedstrijd. Op Sportpark Zoudenbalch wordt om 18.30 afgetrapt tegen Jong RKC Waalwijk.

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm (45’ Mike Havekotte); Laurens van der Voort, Jordi Balk, Wouter Soomer, Darren Rosheuvel; Nassir el Aissati, Esmat Shanwary (45’ Myenty Abena), Remco van Wingerden; Daniël van Son, Gyliano van Velzen, Soufyan Moro (75’ Burak Burak).